Grayscale Hamlesi Altcoin Piyasasını Hareketlendirdi: Bu Projenin Yatırımcıları Mutlu!

Dijital varlık yönetimi devi Grayscale, özel bir altcoin projesini içeren yeni bir borsa yatırım fonu (ETF) teklifi sundu. Haber fiyatta yüzde 20'lik patlamaya yol açtı. Bu özel şirketler artık ZEC yatırımına açık vaziyette...

Geçtiğimiz günlerde dijital varlık yönetimi devi Grayscale, özel bir altcoin projesini içeren yeni bir borsa yatırım fonu (ETF) teklifi sundu. Haber fiyat açısından %20'lik yükselişi tetikledi. 

GRAYSCALE HABERI BU GIZLILIK ODAKLI ALTCOIN IÇIN RALLIYE YOL AÇTI

19 Şubat haftasında Grayscale, gizlilik odaklı altcoin projesi Zcash'i ( ZEC ) içeren yeni bir borsa yatırım fonu (ETF) için teklif sundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) Salı günü sunulan N-1A formuna göre, onaylanırsa, Grayscale Gizlilik ETF'inin yatırım portföyü ağırlıklı olarak veri gizliliği çözüm sağlayıcıları, siber güvenlik firmaları, blockchain tabanlı gizlilik çözümleri ve ağ güvenliği şirketlerine yapılan yatırımlardan oluşacak. Fon, dijital varlıklara doğrudan yatırım yapmayacak ancak portföyünün %10'unu yalnızca ve pasif bir şekilde Zcash'e yatırım yapan düzenlenmiş finansal ürün olan Grayscale Zcash Trust'a (ZCSH) ayıracak.

Bu haberle birlikte SEC fiyatı %20'den fazla artışla 24.24 dolar civarından 29.21 dolara sıçradı. Fiyat daha sonra hafif bir düşüşle 27.64 dolara kadar düzeltme gördü.

HANGI ŞIRKETLER PORTFÖYLERINE ZEC EKLEYEBILECEK?

Grayscale Gizlilik ETF'inin yatırım portföyüne dahil edilmek için şirketlerin bir borsada halka açık olmaları ve 250 milyon dolarlık bir piyasa kapitalizasyonuna sahip olmaları gerekiyor.

Grayscale, Ocak ayında SEC'ten spot Bitcoin (BTC) ETF'i başlatma onayı alan 11 firmadan biriydi. Varlık yönetim devi, amiral gemisi ürünü olan Grayscale Bitcoin Trust'ı (GBTC) NYSE Arca borsasında listelenen bir borsa yatırım fonuna dönüştürdü.

GIZLILIK ODAKLI ALTCOIN PROJESI ZCASH (ZEC) NEDIR?

Zcash (ZEC), kullanıcılara daha fazla gizlilik sunmayı amaçlayan bir kripto para birimidir. Bitcoin'in temel yapısını takip ederken, gelişmiş gizlilik ve anonimlik özellikleri ile fark yaratır. Zcash, "zero-knowledge proof" adı verilen bir kriptografi yöntemi olan zk-SNARKs teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlarken, işlem yapan tarafların kimliklerini ve işlemin miktarını gizleyebilir. Böylece, Zcash kullanıcıları, işlemlerini kamuya açık bir blockchain üzerinde gerçekleştirebilirken, aynı zamanda yüksek düzeyde gizlilikten de faydalanabilirler. Zcash, gizliliğe önem veren kullanıcılar için popüler bir seçenektir ve kripto para piyasasında önemli bir yer tutar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp