Green Card başvuruları ne zaman bitiyor? 2024 yılı Green Card son başvuru tarihi ne?

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir yaşam kurma fırsatı sunan Green Card başvuruları devam ediyor. Her yıl gerçekleştirilen bu başvurular sonucunda belirli sayıda kişi, ABD'de çalışma ve oturma izni kazanıyor. Çekilişte, göçün düşük olduğu ülkelerden gelen başvurulara öncelik tanınıyor.

Her yıl birçok ülkeden binlerce kişinin ABD'de yaşama hakkı kazanmasını sağlayan yeşil kart çekilişi başvuruları devam ediyor. 1990 yılında Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyeleri tarafından çıkarılan bu sistem, ABD'nin her yıl ortalama 50.000 göçmeni kabul etmesine olanak tanıyor. İşte 2024 Green Card başvurusuyla ilgili güncel bilgiler:

GREEN CARD BAŞVURUSU NE ZAMAN SONA ERECEK?

Green Card başvuruları, kasım ayının ilk haftasına kadar sürecek ve 5 Kasım 2024 Salı günü Türkiye saati ile 20.00'ye kadar devam edecek.

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK?

Geçen yılki Green Card başvuru sonuçları 4 Mayıs 2024'te açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların mayıs ayının ilk haftasında ilan edilmesi bekleniyor.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Başvurular, resmi bir kuruma ihtiyaç olmadan, DV Lottery resmi web sitesinden (http://dvprogram.state.gov) yapılabiliyor. Başvuru formunun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.