Grev Devam Ediyor! Boeing Çalışanları Yüzde 35'lik Zam Teklifini Reddetti

ABD'li havacılık devi Boeing'in çalışanları, dört yıl içinde yüzde 35'lik zam teklifini yetersiz bularak grevi sürdürüyor. Çalışanlar, yüzde 40 maaş artışı ve emeklilik sisteminde değişiklik talep ediyor.

ABD merkezli küresel havacılık devi Boeing'in çalışanları, şirketin sunduğu maaş zammı teklifini kabul etmeyerek grevi sürdürme kararı aldı. Yaklaşık 30 bin çalışanın yer aldığı grev, eylül ayı ortasında başlamıştı ve şirketin son olarak sunduğu yüzde 35’lik zam teklifi, sendika üyeleri tarafından reddedildi.

ZAM TEKLİFİ YETERSİZ BULUNDU

The Washington Post'un haberine göre, Boeing'in dört yıl içinde yüzde 35’lik maaş artışı, iyileştirilmiş sağlık ve emeklilik yardımları, ayrıca 7 bin dolarlık ikramiye teklifini, çalışanların yüzde 64'ü geri çevirdi. Çalışanlar, yüzde 40 oranında maaş zammı ve emekli maaşı ödemelerinde eski sisteme geri dönüş talebinde bulunuyor.

13 EYLÜL'DEN BU YANA GREVDE

Boeing çalışanları, zam teklifinin beklentilerini karşılamaması nedeniyle 13 Eylül’de greve gitme kararı almıştı. Boeing ve sendika arasında yapılan son görüşmelerde ücret artışı konusunda bir anlaşmaya varılsa da, sendika üyelerinin oylaması bu anlaşmanın geçerliliğini engelledi.

BOEİNG'İN GEÇMİŞTEKİ GREV DENEYİMİ

Boeing'de daha önce, 1995 yılında 10 hafta süren bir grev yaşanmıştı. 2008 yılında ise 8 hafta süren grev, şirkete her gün yaklaşık 100 milyon dolarlık bir maliyet getirmişti. Şirket, şu anda finansal zorluklar yaşıyor olsa da, 737 Max tipi uçaklarının kaza sonrası kayıplarına rağmen 500 milyar dolarlık sipariş birikimiyle geleceğe yönelik büyük bir umut taşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.