Gülçin Santırcıoğlu kimdir?

Gülçin Santırcıoğlu, İzmir doğumlu oyuncu ve şarkıcı, başarılı kariyeriyle dikkat çekiyor. İlk beyazperde deneyimi olan "Türev" filmiyle öne çıkan Santırcıoğlu, Elveda Rumeli dizisindeki Hatice rolüyle geniş kitlelere seslendi.

Gülçin Santırcıoğlu, İzmir doğumlu bir oyuncu ve şarkıcıdır. Başarılı kariyeri boyunca birçok önemli yapımda rol almış ve ulusal/uluslararası festivallerde ödüller kazanmıştır. İlk beyazperde deneyimi olan "Türev" filmiyle tanınan Santırcıoğlu, son olarak "Kara Ekmek" ve "Oyunbozan" dizilerindeki performansıyla da dikkat çekmektedir.

İzmir doğumlu olan Gülçin Santırcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı'nda eğitim aldı ve oyunculuk kariyerine adım attı. Solistlik ve şan hocalığı da yapan Santırcıoğlu, ilk beyazperde deneyimi olan "Türev" filmiyle büyük başarı elde etti ve Süreyya rolüyle ödüllendirildi. Elveda Rumeli dizisindeki Hatice karakteriyle de geniş kitlelerce tanındı. Ayrıca Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" filminde de rol aldı ve ulusal/uluslararası festivallerde ödüller kazandı. "İki Çizgi" gibi önemli yapımlarda da yer aldı ve Badem grubunun bir albümünde şarkı seslendirdi. 2013'te Roterdam Altın Lale Film Festivali'nde jüri üyeliği yaptı. Son olarak "Kara Ekmek" ve "Oyunbozan" dizilerinde rol aldı.

Gülçin Santırcıoğlu, 25 Temmuz 1977'de İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Şan Bölümü'nde eğitim aldı. Oyunculuk kariyerine başladı ve çeşitli gruplarda solistlik yaparken aynı zamanda Ruhi Su Kültür Sanat Vakfı'nda şan hocalığı da yaptı. İlk beyazperde deneyimi olan "Türev" filmiyle dikkatleri üzerine çekti ve "Umut Vadeden Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Elveda Rumeli dizisindeki Hatice karakteriyle geniş kitlelere tanındı. Ayrıca Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" filminde de rol aldı ve birçok ödül kazandı. "İki Çizgi" gibi önemli yapımlarda da yer aldı ve Badem grubunun bir albümünde şarkı seslendirdi. 2013'te Roterdam Altın Lale Film Festivali'nde jüri üyeliği yaptı. Son olarak "Kara Ekmek" ve "Oyunbozan" dizilerinde rol aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!
Kedi Kumu Siparişi Kavgası: Kargo Şubesinde Delik Paket Krizi!