'Gülşen'le beni ifadeye çağırmışlardı, ağladım Tarık'ı orada görünce...'

Duayen sinemacı Türker İnanoğlu, iki sene önce hayatını kaybeden usta oyuncu Tarık Akan ile ilgili olarak "İçimde yaradır, çok üzüldüm. 80 ihtilalinden sonra içeri alındı. Gülşen ile beni ifade vermeye çağırdılar....

Duayen sinemacı Türker İnanoğlu, iki sene önce hayatını kaybeden usta oyuncu Tarık Akan ile ilgili olarak "İçimde yaradır, çok üzüldüm. 80 ihtilalinden sonra içeri alındı. Gülşen ile beni ifade vermeye çağırdılar. Valla ağladım Tarık’ı orada görünce. Çok iyi çocuktu Tarık, halk çocuğuydu" dedi.

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan İnanoğlu, "Bugün izleyip Türkan Şoray’a, Hülya Koçyiğit’e benzettiğiniz bir isim var mı?" sorusunu "Tuba Büyüküstün, Beren Saat iyi sanatçılar. Ama o dönem başkaydı. Türkan Şoray’ı halk o kadar sevdi ki ''Sultan’ unvanını aldı. O ismi zannediyorum ki, bilhassa bayanlar taktı" diye yanıtladı.

1975 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Necdet Tosun için "evladım gibiydi" diyen İnanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Oğlum İlker’i okula o yazdırdı. Kızım Zeynep’i okula Nevzat Okçugil hanımefendi yazdırdı. Mürevvet Sim, son saatlerinde hastanede 'Türker’i bulun' demiş ama gittiğimde ölmüştü. Beni kurtarıcı gibi görüyorlardı. Gönülden bağlıydık birbirimize."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!
Eğil’in kültür ve turizm altyapısının güçlendirilmesi büyük zirve yaşatacak!
Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!