Gültekin Uysal bugünkü görüşme öncesi konuştu: 13. Cumhurbaşkanı adayımız belli

Altılı Masa’nın dokuzuncu toplantısına ev sahipliği yapacak olan Gültekin Uysal, Erdoğan’ın üçüncü defa aday olamayacağını hatırlarak, 'izim 13. Cumhurbaşkanı adayımız belli, adı ‘Adalet' dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde yapılacak Altılı Masa'nın 9. toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katılacak.

Altılı Masa, Bilkent Otel'de parlamenter sisteme dönüş modelini açıklayacak, ardından DP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. Toplantı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da ANAP Genel Başkanı iken kullandığı makam odasında gerçekleştirilecek.

Bugünkü zirve öncesi Gültekin Uysal açıklamalarda bulundu. Demokrat Parti lideri, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile enflasyonu patlatıp yoksulluğu 81 şehre 922 ilçeye, binlerce köy ve mezraya yaydılar. Bu millete faturayı 5 sene daha ödetmek istiyorlar” dedi.

‘YOKSULLUĞU 81 ŞEHRE, 922 İLÇEYE, BİNLERCE KÖY VE MEZRAYA YAYDILAR’

Sözcü’de yer alan haberde Uysal halkın yüzde 65’i parlamenter sisteme geri dönmek istediğini belirterek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ekonomide batıl fikirler getirip, halkın sofrasındaki ekmeği çaldılar. Enflasyonu patlatıp, yoksulluğu 81 şehre, 922 ilçeye, binlerce köy ve mezraya yaydılar. Milyonlarca göçmen ile demografik yapımız tehlikeye girdi. Gençleri doğdukları topraklarda gelecek kuramayan bir ülkeden daha büyük felaket olamaz. 20 yılda ne hale geldiğimiz ortada, şimdi 5 yıl daha istiyorlar. 20 yıldır yönetimde kim vardı? Bu millete yüklü bir fatura çıkardılar, şimdi o faturayı da Türk milletine ödetiyorlar ve 5 yıl daha ödetmek istiyorlar.”

‘ADAYIMIZ BELLİ, ADI ‘ADALET’

Altılı Masa'nın adayı konusuna da değinen Uysal şunları vurguladı: “Bizim 13. Cumhurbaşkanı adayımız belli, adı ‘Adalet'… Ülkeye adaleti getirecek, sefaleti yoksulluğu, adam kayırmayı, kravatlı soygunu, fetret dönemini bitirecek. Adımız değil alnımız ak olacak. Zihinlerde yaratılan düşmanlığı, kutuplaşmayı sona erdirecek. Altılı masa bunları yapacak çünkü Türk milleti ve Cumhuriyet, dört nala felakete gidiyor.”

‘UÇURUMUN KENARINDA VE EŞİKTEYİZ’

‘Devleti ele geçireceğiz' diyerek yola çıkanların ülkenin kaynaklarını kuruttuğunu ve kurumlarını çökerttiğini dile getiren Uysal “Buna son vermek zorundayız. Bu iktidara ve bu hükümet sistemine değil 5 yıl, 5 gün dahi süre verilemez. Uçurumun kenarında ve eşikteyiz” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN 3. KEZ ADAY OLAMAZ’

Uysal, Erdoğan'ın adaylığına değinerek “Anayasa açık, bir kişi en çok 2 kez Cumhurbaşkanı seçilebilir. TBMM 18 Haziran'dan önceki bir tarih için seçimi öne almazsa Erdoğan da yeniden ve 3. kez aday olamaz. Seçimin öne alınması için ise AKP-MHP'nin oyu yetmiyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”