Gündem olan Migros işçisi Gülabi Aksu TELE1’e konuştu: 4 lirayı fazla gördüler

Tuncay Özilhan’ın evinin önünde gözaltına alınan Migros emekçilerden Gülabi Aksu TELE1’e konuştu, “4 lirayı bize fazla gördüler” dedi.

Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evi önünde eylem yapan Migros işçileri polis şiddetiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçilerden biri de Gülabi Aksu adlı işçiydi. İşçinin polis otosundaki elleri kelepçeli hali sosyal medyada gündem oldu.

TELE1’de Tolga Yanardağ’ın sunduğu ‘Haber 13’e konuk olan Migros emekçilerden Gülabi Aksu “Özilhanlı yaklaşık 250 arkadaşımızı işten çıkardı. Şu anda tek ben değil tüm işçi arkadaşlarım mağdur durumda. Tuncay Özilhanlı o sarayda o villada yaşarken biz sefaletin içindeyiz. O tomarları kazanırken 4 lirayı bir ekmek parasını bize çok gördü” dedi.

İşçilerin çok zor durumda olduğunu söyleyen Aksu, “Perişanlar. Evine ekmek götürecek paraları yok. Müdürlerle görüştük, herhangi bir netice alamadık. Dün villasının önüne protestoya gittik sanki biz baskına gitmişiz. Etrafımızda binden fazla polis vardı. Açıklamamızı yaptık, bir yetkili gelsin konuşalım ondan sonra dağılırız dedik. Bir anda etrafımızı sardılar, yere düşenler oldu, darbe yiyen oldu, bayılan oldu. Bizi de kelepçeleyip götürdüler” ifadelerini kullandı.

‘POLİSLERİ GÖRÜNCE İÇİM PARÇALANDI’

Sosyal medyada gündem olan fotoğrafına ilişkin de konuşan Aksu, “O araç içinde çoluk çocuğumun rızkını düşündüm. O polisleri gördüğüm zaman benim içim parçalandı. Acaba biz bir şey mi yaptık diye düşündüm. Fazlasını istemedik bir ekmek parası istedik” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var