Gündemi Sarsan Görüntüler Üzerine Teğmenler İçin Başlatılan Soruşturmada Son Gelişmeler

Son günlerde Türkiye'nin gündemine oturan teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) önemli bir açıklama yapıldı. Sosyal medyada hızla yayılan ve geniş yankı uyandıran görüntüler, teğmenlerin resmi yemin törenlerinde kılıçlı bir şekilde yemin ettiklerini gösterdi

KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDEKI KILIÇLI YEMIN TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINI SARSMIŞTI: MSB'DEN YENI AÇIKLAMA

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemini, uzun süre Türkiye’nin gündeminde kaldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu konudaki inceleme sürecine dair son durumu kamuoyuyla paylaştı.

Teğmenlerin kılıçlı yemini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tepkisini çekmişti. Erdoğan, "O kılıçları kime çekiyorsunuz?" şeklinde bir eleştiride bulunmuş ve tepkisini açıkça dile getirmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de olaya ilişkin bir inceleme başlattığını duyurmuştu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, teğmenlere yönelik başlatılan inceleme sürecinin devam ettiği bildirildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntüler ile ilgili başlatılan süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin korunması ve sürdürülmesi esas olarak kabul edilmektedir. Daha önce vurguladığımız gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz vakalara disiplin anlayışı çerçevesinde yaklaşmakta ve işlemleri ilgili hukuk ve mevzuat çerçevesinde yürütmektedir."

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, teğmenler kılıç çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde bir yemin etti. Bu hareket, siyaset arenasında geniş bir tartışma başlattı. AKP’ye yakın çevreler, görüntüleri "askeri vesayet yeniden hortluyor" şeklinde eleştirirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir sosyal medya hesabından, "Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Hedef haline gelen teğmenlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'den destek geldi. CHP Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Özel, "Sizin kanaat önderiniz fesli deli Kadir 'Keşke Yunan kazansaydı' diyordu ya; bu çocuklar size benzeyip de 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" şeklinde tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyet töreninde yaşananları değerlendirirken, "Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli tüm araştırmalar yapılmakta ve oradaki birkaç kendini bilmez kişi temizlenecek" demişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.