Güney Kore, İkinci Yerli Askeri Casus Uydusunu Falcon 9 Roketiyle Yörüngeye Fırlattı

Güney Kore'nin ikinci yerli askeri casus uydusu, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle başarılı bir şekilde yörüngeye fırlatıldı. Uydu, mikrodalga teknolojisiyle veri elde etme yeteneğine sahip ve hava şartlarından bağımsız olarak veri toplamak için sentetik açıklıklı radar (SAR) sensörleri kullanıyor.

Güney Kore, ikinci yerli askeri casus uydusunu SpaceX'in Falcon 9 roketiyle başarıyla yörüngeye fırlattı. Uydu, mikrodalga teknolojisiyle veri elde etme yeteneğine sahip olup, hava şartlarından bağımsız olarak sentetik açıklıklı radar (SAR) sensörleriyle veri topluyor. Ülkenin stratejik hedefleri arasında 2025'e kadar toplamda 5 askeri casus uydusunu yörüngeye yerleştirmek bulunuyor. İlk uydunun Aralık 2023'te fırlatılmasıyla, Güney Kore savunma kapasitesini artırmaya odaklanmıştır.

Güney Kore'nin, ikinci yerli askeri casus uydusu, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle başarılı bir şekilde yörüngeye fırlatıldı. Bu uydunun özellikleri arasında mikrodalga teknolojisiyle veri elde etme kabiliyeti bulunmakta olup, hava koşullarından bağımsız olarak veri toplamak için sentetik açıklıklı radar (SAR) sensörleri kullanılmaktadır. Ülkenin stratejik hedeflerinden biri olan askeri casus uydularının yörüngeye yerleştirilmesi, 2025 yılına kadar toplamda 5 uydunun hedeflenmesiyle ilerlemektedir. İlk casus uydusu, Aralık 2023'te fırlatılmıştı ve Dünya'nın yüzeyini elektro-optik ve kızılötesi sensörlerle detaylı şekilde gözlemleyebiliyordu. Bu adımlar, Güney Kore'nin savunma kabiliyetlerini geliştirmek ve stratejik çıkarlarını korumak amacıyla attığı önemli adımlardan biridir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?
iPhone telefonlarda renkler değişiyor!