Güney Kore, Kuzey Kore'den Rusya'daki askerlerini geri çekmesini istedi

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Rusya'daki askerlerini derhal geri çekmesini istedi. Dışişleri Bakanı Kim Hong Kyun, bu durumun Güney Kore ve uluslararası güvenlik açısından ciddi bir tehdit teşkil ettiğini vurguladı.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Rusya'daki askerlerini derhal geri çekmesini talep etti. Güney Kore, Rus büyükelçisini acil olarak çağırarak Pyongyang ve Moskova arasındaki artan askeri iş birliğine karşı protesto gerçekleştirdi. Güney Kore İstihbarat Servisi, bu ay Kuzey Kore'nin Rusya'ya 1.500 özel operasyon birimi gönderdiğini doğruladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kuzey Kore'den 10.000 askerin Rus işgal kuvvetlerine katılmak üzere hazırlandığına dair istihbarat aldıklarını açıkladı. Güney Kore Dışişleri Bakanı Kim Hong Kyun, Rus büyükelçi Georgy Zinoviev ile yaptığı görüşmede, Kuzey Kore'nin asker göndermesinin "ciddi bir güvenlik tehdidi" oluşturduğunu belirtti. Kim, bu tür tehditlere karşı uluslararası toplumla iş birliği içinde tüm imkanların seferber edileceğini ifade etti.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin Rusya ile "dikkatsiz" askeri iş birliğine karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Bu gelişmeler, Avrupa'nın en büyük çatışması olan Ukrayna savaşının ortasında gerçekleşiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.