Güney Kore, Kuzey Kore'ye Yönelik Yaptırımları İhlal Eden Bir Gemiye El Koydu

Güney Kore, BMGK'nın Kuzey Kore'ye yaptırımları ihlal şüphesiyle bir gemiye el koydu. Kuzey Kore'den Rusya'ya giden gemi, Güney Kore'nin çağrısını reddedince Yeosu'da durduruldu. 13 mürettebatın bulunduğu gemi, yük ambarını açmayı reddetti.

Güney Kore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği şüphesiyle bir kargo gemisine el koydu. Gemideki mürettebat, ülkenin çağrısını reddedince Güney Kore Sahil Güvenlik tarafından durduruldu. Şimdi geminin içeriği ve durumuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Güney Kore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği şüphesiyle bir gemiye el koydu.

Yonhap haber ajansına göre, Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'den yola çıkan ve Rusya'ya doğru ilerleyen DEYI adlı kargo gemisine ülkenin kıyılarından geçerken durması çağrısında bulundu.

Ancak bayraksız ve 3 bin tonluk gemidekiler, bu çağrıyı reddederek yoluna devam etti. Bunun üzerine Güney Kore Sahil Güvenlik yetkilileri, gemiyi Yeosu kenti açıklarında durdurdu ve el koydu.

Yetkililer, Busan Limanı'na getirilen gemide aralarında Çin ve Endonezya vatandaşlarının bulunduğu 13 kişilik mürettebat olduğunu açıkladı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, gemiyle ilgili olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği şüphesiyle bir soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Ayrıca, yetkili, ABD ile bu konuda yakın temas halinde olduklarını ifade etti.

Ancak mürettebatın yük ambarını açmayı reddettiği için geminin ne taşıdığı henüz teyit edilemedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'ın avukatları, "sus payı" davasıyla ilgili savunmalarını bitirdi
Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
Gazze'ye yardım için alternatif rotalar belirleniyor
Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek