Güney Kore'de Aşırı Sıcaklar 28 Can Aldı: Meteoroloji Uyarıda Bulundu

Güney Kore'de aşırı sıcaklar bu yıl 28 can aldı. Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı, 20 Mayıs'tan bu yana 3 bin 19 sıcak çarpması vakası kaydedildiğini açıkladı. Meteoroloji İdaresi, sıcak hava dalgasının eylüle kadar sürebileceği ve ülke genelinde alarm verildiği uyarısında bulundu.

Güney Kore'de aşırı sıcak hava dalgası bu yıl 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), 20 Mayıs'tan itibaren sıcaklık kaynaklı 3 bin 19 sağlık problemi vakası kaydedildiğini açıkladı. Meteoroloji İdaresi, sıcakların eylül başına kadar sürebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Güney Kore'de bu yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) tarafından yapılan açıklamada, 20 Mayıs'tan bu yana aşırı sıcak hava nedeniyle 3 bin 19 sağlık problemi vakasının kaydedildiği belirtildi. 

Açıklamada, aşırı sıcaklardan dolayı bu yıl içinde 28 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Güney Kore Meteoroloji İdaresi ise sıcak hava dalgasının eylül ayı başına kadar sürebileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Meteoroloji İdaresi, 24 Haziran'da 2018 yılındaki "en sıcak haziran ayı" rekorunun bu yıl kırıldığını duyurmuştu. Ayrıca, başkent Seul dahil olmak üzere ülke genelinde 92 bölgede aşırı sıcaklar nedeniyle alarm verildiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.