Güney Kore'de doktor grevinde 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Güney Kore hükümeti, devam eden doktor grevi nedeniyle ambulansların birçok hastaneye girişinin engellenmesi sonucu yaşanan acil durumda 80 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Güney Kore hükümeti, devam eden doktor grevi nedeniyle ambulansların birçok hastaneye girişinin engellenmesi sonucu yaşanan acil durumda 80 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

ASİSTAN DOKTORLARIN GREVİ

Ülkenin sağlık sistemini etkileyen doktor grevinde, asistan doktorların yüzde 70'i, hükümetin daha fazla doktor yetiştirme planlarına karşı grevde bulunuyor. Hükümetin iddialarıyla acil servislerde baskı artarken, ambulans görevlileri yaşanan trajik olayda hastanelerin reddetmesinin etkisi altında kaldı.

SAĞLIK SİSTEMİ KRİZ SEVİYESİNDE

Daejon kentindeki ambulans görevlileri, kadını yerleştirmek için yedi hastaneyi aramalarına rağmen personel ve yatak eksikliği nedeniyle geri çevrildiklerini belirtti. Acil servislerin personel sıkıntısı nedeniyle ciddi baskı altında olduğu, ameliyatların ertelendiği ve hastaların başka hastanelere nakledilmesi gerektiği açıklandı. Doktorların toplu istifası, ülkedeki sağlık sisteminin en yüksek kriz seviyesine ulaşmasına neden oldu.

DOKTORLARIN İSTİFA TEHDİDİ VE HÜKÜMETİN TEPKİSİ

Doktorların toplu istifasının ardından yaşanan protestolar, hükümetin yasal işlem başlatma tehdidiyle gergin bir siyasi çekişmeye dönüştü. Hükümet, geri dönmemeleri halinde doktorların çalışma ruhsatlarını ellerinden alma tehdidinde bulundu. Başkan Yoon Suk-Yeol, doktor taleplerini reddederek mezun sayısını artırma politikasını sürdürdü ve ülkenin yaşlanan nüfusuyla başa çıkabilmek için doktor açığını kapatması gerektiğini savundu.

GÜNEY KORE'NİN DOKTOR EKSİKLİĞİ VE SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ ELEŞTİRİLER

Güney Kore, OECD ülkeleri arasında hasta başına en düşük doktor oranlarından birine sahip. Halk sağlığı uzmanları, doktorların kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini savunurken, ülkenin özelleştirilmiş sağlık sistemi doktorların rekabete ve potansiyel gelir kayıplarına karşı isteksiz olduğunu gösteriyor.

Yonsei Üniversitesi'nden sağlık yönetimi profesörü Prof. Jeong Hyoung-sun, Güney Kore'nin sağlık sisteminin doktor çıkarlarını karşılamak için halkın sıkıntılara katlanmasına dayalı olmadığını ifade etti. Hyoung-sun, "Güney Kore halkının doktorların çıkarları için sıkıntılara katlanmasının hiçbir yolu yok." dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

El Faşer'deki Çatışmalar ve Sudan'daki İnsani Kriz: BM'den Acil Çağrı
Trump'ın 'Sus Payı' Davası: Cohen'ın Şok İfadeleri ve Hapis Cezası Tehlikesi
Eski bakanın eşini öldürdüğü görüntüler yayınlandı
Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'deki Operasyonlar Ciddi Güvenlik Riski Taşıyor
Kiev'de Terör Saldırıları Önlendi: SBU, Rus Ajanların Planlarını Bozdu