Güney Kore'den Japonya'nın Dokdo/Takeşima Adaları İddiasına Sert Tepki

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lim Soo-suk, Japonya'nın Dokdo/Takeşima Adaları üzerindeki hak iddiasını kuvvetle protesto etti. Lim, bu iddiaların ikili ilişkilere zarar verdiğini belirterek, Seul'un Tokyo'nun provokasyonlarına kararlılıkla karşılık vereceğini açıkladı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lim Soo-suk, Japonya'nın yayınladığı "beyaz belge"de tartışmalı Dokdo/Takeşima Adaları'nda hak iddia etmesini şiddetle reddetti. Lim, Japonya'nın bu iddialarının tarih, coğrafya ve uluslararası hukuk açısından geçersiz olduğunu vurgulayarak, Seul'un bu tür provokasyonlara kararlılıkla karşılık vereceğini belirtti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lim Soo-suk, basına yaptığı açıklamada, Japonya'nın yayınladığı "beyaz belge"de tartışmalı Dokdo/Takeşima Adaları'nda "hak iddia etmesini" reddetti.

Lim, "Japonya'nın tarih, coğrafya ve uluslararası hukuk kapsamında Güney Kore'nin toprağı olan Dokdo Adaları'na yönelik haksız iddiasını tekrar etmesini kuvvetle protesto ediyoruz." dedi.

Lim, Japonya'ya söz konusu adalardaki hak iddiasını geri çekmesi için çağrıda bulunarak, Seul'un Tokyo'nun tartışmalı Dokdo/Takeşima Adaları'yla ilgili "provokasyonlarına kararlılıkla karşılık vereceğini" belirtti.

Lim, Japonya'nın tartışmalı Dokdo/Takeşima Adaları üzerindeki hak iddiasının gelecekteki ikili ilişkilere yardımcı olmadığını da vurguladı.

Japonya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan "beyaz belge"de, "Japonya'yı Çevreleyen Güvenlik Ortamı" başlığı altında paylaşılan haritada, "Takeşima Adaları hakkında toprak anlaşmazlığı" bulunduğu belirtilmişti.

Tartışmalı Adalar
Güney Kore'nin "Dokdo", Japonya'nın ise "Takeşima" olarak adlandırdığı bölge, uzun süredir iki ülke arasında egemenlik tartışmalarına konu oluyor. Güney Kore, kontrolü altında tuttuğu toplam alanı 0,2 kilometrekare olan bu toprak parçalarına 1954'ten bu yana güvenlik mensubu konuşlandırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.