Güney Kore'den Kuzey Kore, Rusya’ya mühimmat sevkiyatı yaptı iddiası

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Kuzey Kore'nin gıda ve diğer gereksinim malzemeleri karşılığında Rusya'ya 6 bin 700 konteyner mühimmat gönderdiğini duyurdu.

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Kuzey Kore'nin Temmuz 2023'ten bu yana gıda ve diğer gereksinim malzemeleri karşılığında Rusya'ya toplam 6 bin 700 konteyner mühimmat gönderdiğini açıkladı. Shin, bu konteynerlerin 3 milyondan fazla 152 milimetre top mermisi ya da 500 bin adet 122 milimetre mermi taşıyabileceğine dikkat çekerek, "Bu iki tür mermi karışık olarak birlikte de taşınmış olabilir. Bu durumda en azından birkaç milyon merminin gönderildiğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

TOP MERMİSİ ÜRETEN TESİSLER TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Kuzey Kore'deki mühimmat fabrikalarının hammadde ve enerji eksikliği nedeniyle ortalama yüzde 30 kapasiteyle çalıştığını belirten Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, buna rağmen Rusya için top mermisi üreten tesislerin tam kapasiteyle çalıştığını ifade etti. Shin, Rusya'nın mühimmat karşılığında Kuzey Kore'ye gıda, hammadde ve silah üretiminde kullanılan parçalar sağladığını vurgulayarak:

"Görünüşe göre Rusya'dan yapılan sevkiyatların en büyük kısmını gıda oluşturuyor. Bunun Kuzey Kore'deki gıda fiyatlarını dengelediği düşünülüyor" dedi. Ayrıca, Shin, Rusya'dan Kuzey Kore'ye gönderilen konteynerlerin hacminin aynı dönemde Pyongyang'dan Moskova'ya gönderilenlerden ortalama yüzde 30 daha büyük göründüğünü ifade etti.

SHIN, ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN İLE GÖRÜŞTÜ

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, küresel ve bölgesel konuları ele aldı. Açıklamada, ikilinin Rusya ve Kuzey Kore arasındaki yasadışı silah transferlerinin Kore Yarımadası için ve küresel barış için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dair endişelerini paylaştığı belirtildi. Ayrıca, soruna uluslararası toplumla koordinasyon içinde ve emin bir şekilde yanıt verme konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor
İsrail'in Refah'taki Saldırıları Sonucunda 80.000 Kişi Kaçtı: BM ve UNRWA Uyarıyor