Güney Sudan’da kıtlık ilan edildi

Güney Sudan’ın bazı bölgelerinde kıtlık ilan edildi. Birleşmiş Milletler'in iddiasına göre, savaş ve çöken ekonomi 100 bin Sudan vatandaşını açlığa mahkum etti. Dünya Gıda Programı (WFP) yetkilileri ve BM Temsilcilikleri’ne...

Güney Sudan’ın bazı bölgelerinde kıtlık ilan edildi. Birleşmiş Milletler'in iddiasına göre, savaş ve çöken ekonomi 100 bin Sudan vatandaşını açlığa mahkum etti. 

Dünya Gıda Programı (WFP) yetkilileri ve BM Temsilcilikleri’ne göre, kıtlık ilan edilen bölgedeki 100 bin kişinin dışında, yaklaşık bir milyon kişi ise hayatına kıtlık eşiğinde devam ediyor. Dünya Gıda Programı ve BM Temsilcilikleri, giderek artan kıtlık tehlikesini tersine çevirmek için engellenmemiş insani yardımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyorlar.

Kıtlık, ilk olarak 2010 Ekim 2012 Nisan aylarında 250 bin kişinin açlıktan ölmesi üzerine, 2011 yılında Somali’de ilan edilmişti. BM yetkilileri, Yemen, Somali ve Nijerya’nın da kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

WFP, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Unicef tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Sudan’da 4.9 milyon kişinin acil olarak gıda ve tarımsal yardıma ihtiyacı var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu