Gurbetçiler için çifte vergi şoku! Resmi uyarı mektuplarının gönderilmeye başlandığı duyuruldu

Almanya, Türkiye'deki gurbetçilerin banka hesapları, faiz gelirleri ve diğer mali varlıklarını otomatik izlemeye başladı. Almanya'da yaşayan ve Türkiye'de gelir elde eden vatandaşlar, bu gelirlerini Almanya'ya beyan etmek ve vergilendirmek zorunda olacak.

Almanya, Türkiye'deki gurbetçilerin banka hesapları, faiz gelirleri ve diğer mali varlıklarını otomatik izlemeye başladı. Almanya'da yaşayan ve Türkiye'de gelir elde eden vatandaşlar, bu gelirlerini Almanya'ya beyan etmek ve vergilendirmek zorunda olacak. Anlaşma, gurbetçileri her iki ülkede de vergi ödemekle yükümlü kılıyor.

RESMİ UYARILAR GÖNDERİLİYOR

Alman mali makamları, Türkiye'de gelir elde eden gurbetçilere uyarı mektupları göndermeye başladı. Bu mektuplarda, Türkiye'deki mali kazançların Almanya'da vergilendirilmesi gerektiği, aksi takdirde cezai yaptırımların uygulanacağı ifade ediliyor.

GURBETÇİLERE ÖNEMLİ UYARI

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bu uygulamanın yeterince açıklanmadığını ve mağduriyetlere yol açabileceğini belirtti. Yeneroğlu, hükümetin gerekli bilgilendirmeyi yapmaması nedeniyle vatandaşların vergi kanunlarına aykırı hareket edebileceğini ve bu durumun cezai sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.