Gürcistan Başbakanı Garibaşvili İstifa Etti

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Tiflis'teki Hükümet Yönetimi binasında düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı. Garibaşvili, desteklerinden dolayı ekip arkadaşlarına, ailesine ve vatandaşlara teşekkür ederken, ailesiyle daha fazla vakit geçirmeyi umduğunu dile getirdi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Tiflis'teki Hükümet Yönetimi binasında düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı. Garibaşvili, görev süresi boyunca ülkenin iç ve dış siyasi, ekonomik ve sosyal kriz şartlarında hükümet başkanı olarak görev yaptığını ve bu zorlu dönemde ülkesine hizmet ettiğini belirtti.

Başbakan, istifasını iç demokrasi ve rotasyon ilkesine vurgu yaparak açıkladı. Siyasi ekibin iç demokrasiye olan bağlılığını vurgulayan Garibaşvili, ekipte birçok başarılı liderin bulunduğunu ve fırsatların diğer liderlere de verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sonbahardaki seçimler için Gürcü Hayali Partisi'nin daha büyük hedeflere ulaşmak üzere ilerlemesini sağlamak amacıyla parti başkanlığına aday olacağını ve 1 Şubat'ta parti kongresinin düzenleneceğini duyurdu.

Garibaşvili, desteklerinden dolayı ekip arkadaşlarına, ailesine ve vatandaşlara teşekkür ederken, istifasının ardında ailesiyle daha fazla vakit geçirmeyi umduğunu dile getirdi.

Açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Siyasi ekibimizin gücünü gösteren temel faktörlerden biri iç demokrasidir ve bunun en belirgin tezahürü rotasyon ilkesidir. Ekipte pek çok başarılı lider var ve başkalarına fırsatlar verilmesi gerekiyor. Dahası, yeni zorluklarla karşı karşıya olduğumuz için, sonbahardaki seçimlerde yeni bir parlamento seçeceğiz ve Gürcü Hayali Partisi, daha büyük hedeflere ulaşmak üzere ilerlemeye devam etmek için ikna edici bir seçim zaferine hazırlanmalı. Bu siyasi gerçekliğe dayanarak siyasi konseyden parti başkanlığı teklifini aldım, 1 Şubat'ta bu konuyla ilgili kongre yapılacak. Desteklerinden dolayı ekip arkadaşlarıma, eşime, çocuklarıma ve velilerime teşekkür ediyorum. Umarım artık ailemle daha fazla vakit geçirebilirim. Vatanımıza barış, refah ve birlik diliyorum".

Gürcistan'da yeni başbakanın, iktidar partisi Gürcü Hayali'nin Genel Başkanı İrakli Kobakhidze olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı