Gürcistan'da 15 Nisan'dan bu yana devam eden protestolar, "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı yoğunlaşıyor. Binlerce kişi, Tiflis'te düzenlenen gösterilerde Avrupa'ya entegrasyonlarını savunuyor. İktidardaki parti tarafından sunulan tasarının ülkenin siyasi geleceğini etkileyeceğini düşünen göstericiler, tasarının son okuması öncesinde sokaklarda seslerini yükseltiyor.
Gürcistan'da 15 Nisan'dan bu yana devam eden "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar sürüyor. Başkent Tiflis'teki Cumhuriyet Meydanı, Marjanişvili Meydanı, 300 Aragveli Meydanı ve Expo Georgia'nın önünde binlerce kişi bir araya gelerek yasa tasarısını yeniden protesto etti.
Protestoya yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor ve göstericiler sık sık "Yaşasın Gürcistan" ve "Rus yasasına hayır, Avrupa'ya evet" sloganları atarak Avrupa Meydanı'na doğru yürüdü.
Çeşitli muhalefet partilerinin temsilcileri de yürüyüşe katılırken, şehrin farklı noktalarında ulaşım felç oldu.
İktidardaki Gürcü Hayali partisinin Parlamentoya sunduğu "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısını "Rus yasası" olarak nitelendiren göstericiler, söz konusu yasanın ülkenin Avrupa Birliği'ne entegrasyonuna karşı olduğunu belirtiyor.
Tasarının üçüncü okuma için parlamentoya sunulması bekleniyor. 1 Mayıs'ta yapılan oylamada, 23'e karşı 83 oyla yasa tasarısı ikinci okumada da onaylanmıştı. Tasarının, 3'üncü ve son okuması pazartesi günü parlamentonun Hukuk Komitesi'nde müzakere edilecek. Müzakerelerin ardından tasarının 3'üncü okuma için parlamentoya sunulması bekleniyor.
Yasa tasarısının son okumada da onaylanması halinde yasalaşması için cumhurbaşkanına gönderilecek. Ancak, Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili yasa tasarısını veto edeceğini bildirmişti.