Gürsel Tekin açıkladı! 25 ilde patates ekiminin neden yasaklandığı ortaya çıktı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2018 yılına kadar dondurulmuş patates üreticisi küresel şirket McCain'in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2018 yılına kadar dondurulmuş patates üreticisi küresel şirket McCain'in iş geliştirme danışmanı olduğunu açıkladı.

Tokat ile beraber 25 ildeki toplam 141 bin 650 dekar alanda patates üretiminin yasaklandığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Nevşehir, Ordu, Sivas, Tokat, Trabzon gibi illerdeki bazı bölgelerde karantirayı iddia ederek patates ekiminin yasaklandığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre ise Pakdemirli cCain'in iş geliştirme danışmanı. Tekin sosyal medya hasabından paylaştığı bilgiler şöyle; "Tarım Bakanı Pakdemirli Türkiye'de en çok üretim yapılan 25 ilde patates ekimini yasakladı. Türkiye patates ithal etmek zorunda kaldı. Pakdemirli 2018 yılına kadar dondurulmuş patates üreticisi küresel şirket McCain'in iş geliştirme danışmanı! Bunlar işte bu kadar.Patates üretimi azaltılacak ancak talep sabit. Patates ithalatı serbest bırakılacak, çiftçimiz aç gezerken, küresel firmalar kazanacak. İş geliştirme dedikleri bu.Göz göre göre, utanmazca, arpalık gibi, yağmaya girişmiş gibi, memleketi çökertiyorlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

BIST 100 Yükselişte: Bankacılık ve Holding Endeksleri Karşıt Yönde
Chery, Avrupa'daki İlk Üretim Tesisi İçin İspanya'yı Tercih Ediyor
Akıllı KOBİ Kayseri: Dijital Dönüşüm Konferansı'nda KOBİ'lerin Önemi Vurgulandı
Ekonomist Selçuk Geçer'den Dolar Uyarısı: 50 TL'yi Aşabilir!
Mysten Labs ve Google Cloud'tan Güçlü İşbirliği: Web3'ün Geleceği İçin Yenilikçi Adımlar