Gürsel Tekin’den Uyuşturucu Uyarısı: Türkiye’yi Sarıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'de artan uyuşturucu bağımlılığını ve ailelerin bu konudaki çaresizliğini vurgulayarak devletin acil önlem alması gerektiğini söyledi.

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye’de artan uyuşturucu bağımlılığı sorununu yerinde inceleyerek bu trajik problemin aileler üzerindeki yıkıcı etkilerini gözler önüne serdi. Ümraniye’de şehit edilen polis memuru Şeyma Yılmaz olayına dikkat çeken Tekin, uyuşturucu bağımlılığının toplumsal bir beka meselesine dönüştüğünü ifade etti.

TOPLUMSAL KRİZ: BAĞIMLILIK VE SUÇ BAĞLANTISI

Bağımlı bireylerin aileleriyle yaptığı görüşmelerde, çaresizliğin ve çözümsüzlüğün nasıl aileleri felakete sürüklediğini anlatan Tekin, "Uyuşturucu bağımlılığı toplumu tehdit eden ciddi bir kriz haline geldi. Aileler, her kapıyı çalıyor, ama çözüm bulamıyor. Bu çaresizlik toplumsal güvenliği zedeliyor" dedi. Özellikle bağımlılık ve suç arasındaki kuvvetli bağın, Türkiye'deki güvenlik sorunlarına katkı sağladığını belirtti.

ÇÖZÜM İÇİN ACİL ADIMLAR ŞART

Tekin, bağımlılıkla mücadele konusunda devletin daha kapsamlı programlar geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bağımlılık, sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal bir kriz. Devletin bu konuda acil adımlar atması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.