Gürz-13 Operasyonunda 33 Terör Şüphelisi Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen 'Gürz-13' operasyonlarında 33 terör şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Eş zamanlı baskınlar sonucu, terör propagandası yapan ve kanunsuz eylemlere katılan kişilere yönelik önemli bir başarı elde edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde gerçekleştirilen 'Gürz-13' operasyonlarında 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı. Operasyonlar, Antalya, Batman, Gaziantep, Edirne, Elazığ, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bu operasyonlar sonucunda, terör örgütü içerisinde geçmişte aktif rol alan, terör propagandası yapan, yasa dışı yollarla yurtdışına kaçma girişiminde bulunan ve kanunsuz gösterilere katılarak molotofkokteyli ile saldırılar düzenleyen şüpheliler tespit edildi. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 33 kişinin yakalandığı belirtildi. Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, huzur ve birlik için son terörist etkisiz hale gelene kadar kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.