Güvenlik ve Mutluluk Dengesi: Türkiye’nin TÜİK Raporu İncelemesi

TÜİK'in 2023 Yaşam Memnuniyeti Araştırması: Türkiye'de halkın çoğunluğu sağlıkla mutlu, ancak gece güvenlik endişesi var. Kadınlar, erkeklere göre daha tedirgin. Mutluluk kaynağı sağlık, yaşam pahalılığı ise ortak endişe. Genel memnuniyet puanı 5,7.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 Yaşam Memnuniyeti Araştırması, ülkenin genel mutluluk ve güvenlik düzeyini ele alarak, sağlık ve güvenlik endişelerinin toplum üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor. Bu araştırma, Türk halkının yaşam koşullarına ve duygusal durumlarına ışık tutarken, kadın-erkek farklılıklarını ve ortak endişeleri ortaya koyuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması, Türk insanlarının güvenlik ve mutluluk düzeylerini ortaya koydu. Verilere göre, halkın sadece %11,3'ü gece yalnız yürürken kendini çok güvenli hissediyor. Kadınların ise erkeklere göre daha fazla tedirginlik yaşadığı görülüyor, çünkü sadece %8,2'si kendini çok güvenli hissediyor. Araştırma aynı zamanda Türkiye'nin %52,7'sinin "mutluyum" dediğini ve evlilerin bekarlardan daha mutlu olduğunu ortaya koyuyor. Mutluluğun en büyük kaynağının sağlık olduğu belirtilirken, genel memnuniyet puanlamasının 10 üzerinden 5,7 olduğu ve yaşam pahalılığının ortak bir endişe kaynağı olduğu vurgulanıyor.

Araştırma, vatandaşların çoğunluğunun sağlık ve mutluluk üzerine odaklandığını gösteriyor. Özellikle, sağlık %69,5 ile en büyük mutluluk kaynağı olarak belirtilmiş. Para ise sadece %5,3'lük bir oranda önemseniyor. Genel olarak, yaşam memnuniyeti puanlaması ortalaması 10 üzerinden 5,7 olarak çıkıyor, bu da yaşam pahalılığı gibi ortak endişelerin varlığını gösteriyor. Araştırma, toplumun güvenlik algısını da ele alarak, özellikle kadınların gece yalnız dolaşmaktan daha fazla endişe duyduğunu ortaya koyuyor. Bu veriler, Türkiye'deki yaşam koşullarını ve halkın duygusal durumunu anlamak için önemli bir kaynak sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

KKTC'de asgari ücret, 29.640 TL olarak belirlendi
Cem Yılmaz'dan Bomba Duyuru: G.O.R.A. Serisine Yeni Film Geliyor!
Herkesin beklediği Asgari ücret zammıyla ilgili önemli gelişme!
Adnan Oktar davasında ara karar! Tahliye Kararı!
İskoçya-İsrail maçına güvenlik gerekçesiyle yandaş alınmayacağı açıklandı!