HaberTürk yazarı Bülent Aydemir: Altılı Masa’da icraat zamanı

Bu toplantıda ilk kez partiler, cumhurbaşkanı adayına yönelik önerilerini ve belirlemişlerse isimleri gündeme getirecekler.

Gazeteci Bülent Aydemir, bugün İyi Parti ev sahipliğinde toplanacak olan Altılı Masa için, "Cumhurbaşkanı adayının belirlenme süreci daha önce liderlerin gündemine gelmişti. Bu toplantıda ilk kez partiler, cumhurbaşkanı adayına yönelik önerilerini ve belirlemişlerse isimleri gündeme getirecekler. Masadaki genel yaklaşım, adaylık için masada bulunan 6 genel başkandan birinin öncelikli olması…" kulisini paylaştı.

Aydemir, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Liderler, 'Beş genel başkandan biri öncelikli adayımızdır' diyecekler. Eğer masa dışından aday isimlerinin de konuşulması kararı alınırsa ikinci aşamada başka isimler gündeme getirilecek. Partiler bu konuda birbirinden farklı yaklaşımla, alternatifli çalışmalar yaptı. Bazı partiler isim önermeyecek; masadaki genel kanıya bakarak karar verecek.

Bu noktada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi öne çıkabilir. Çünkü masadaki partilerin önemli bölümü Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etme ve destekleme yönünde eğilim sergiliyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Yerli diziler ekranında yaprak dökümü
Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir?
Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon
Marmaris’te tatil yapan baronu bize Brezilya haber vermiş