HaberTürk yazarı Bülent Aydemir: Erdoğan'ın Şimşek'le ilgili bir formül ve yol haritasını işlettiği

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yaptığı görüşmenin perde arkasını köşesine taşıdı.

Aydemir, aktif siyasete girmeye sıcak bakmadığını söyleyen Şimşek için, "Şurası net; Mehmet Şimşek’in AK Parti’nin önümüzdeki dönem ekonomi politikalarının belirlenmesinde ve programın oluşturulmasında halihazırda görev yapan ekonomi kurmay ekibine geri planda katkı sağlayacağı belirtiliyor. Ekonomi kurmay ekibinde eski bakanlar Naci Ağbal, Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz gibi isimler bulunuyor. Şimşek’in geçmişte de birlikte görev yaptığı bu isimlerle birlikte çalışabileceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şimşek'le ilgili bir formül ve yol haritasını işlettiği konuşuluyor..." ifadesini kullandı. 

Aydemir ayrıca şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e yeni dönemde görev vermeyi planladığı ancak şu anda Almanya’da sağlığı ile ilgili bir süreç yürüten Şimşek’in buna pek sıcak bakmadığı vurgulanıyor.

Mehmet Şimşek’in AK Parti’den Gaziantep milletvekili adayı gösterilmesi konusunda netleşmiş bir karar bulunmazken, seçimin kazanılması halinde kurulacak kabinede cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilmesi konusunda yorum yapmak için de erken."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak
Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı