HaberTürk yazarı Fatih Altaylı: Diyelim ki Avrupa "Tamam lan, herkese veriyoruz vizeleri" dedi, devl

"Vatandaşlarını vize kuyruklarında süründürüp, parasını alıp vizesini vermeyen ülkelerin vatandaşlarını pasaport bile istemeden sınırından geçiren bir ülkeyi kimse ciddiye almaz"

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Türk vatandaşlarının karşı karşıya olduğu vize krizinin ancak Dışişleri Bakanlığı'nın girişimi ile çözülebileceğini ve Türkiye'nin pasaport sorunu olduğuna dikkat çekti.

Altaylı, bugünkü yazsının ''Vize yok da pasaport var mı!'' başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

"Avrupa Parlamentosu’ndaki Türk grubu, Türk vatandaşlarının yaşadığı vize sorunu ile ilgili olarak bir tasarı hazırlamış ve tasarı AP’de kabul edilmiş. Güzel mi? Güzel. İşe yarar mı? Yaramaz. 

Avrupa’da hiçbir ülkenin yönetimi, Avrupa Parlamentosu’ndaki kararları takmaz, ciddiye almaz. Sorun ancak Dışişleri Bakanlığı’nın girişimi ve karakterli bir duruşla çözülür. Vatandaşlarını vize kuyruklarında süründürüp, parasını alıp vizesini vermeyen ülkelerin vatandaşlarını pasaport bile istemeden sınırından geçiren bir ülkeyi kimse ciddiye almaz.

Zaten baktığınız zaman hükümetin de çok umurunda değil bu iş. Çünkü kendilerinin kırmızı pasaportu var. Sevdikleri işadamlarına da zaten yeşil pasaport vermişler. Bürokratlarının da yeşil pasaportu var. Çok sevdikleri bürokratları bir de büyükelçi yapıp kırmızı pasaportu da veriyorlar. Bir de gri pasaport icat etmişler gazeteciler gibi bazı meslek grupları için. Geriye kim kalıyor? Siz ve ben. Biz vize almışız, almamışız umurlarında mı!

Hatta muhtemelen vize alamıyor olmamız iktidarın işine geliyor, yurt dışına gidip para harcayamıyoruz. Öğrencilerimiz gidip yurt dışındaki okullara para vermiyorlar. O yüzden de bu işi çözmek için hiçbir ciddi girişimde bulunmuyorlar. Ha, diyelim ki Avrupa ülkeleri dedi ki, 'Tamam lan, veriyoruz vizeleri. Herkese'. Asıl o zaman takke düşüp kel görünecek. Vize almak için gerekli pasaportu veremiyor devletimiz vatandaşlarına. Hadi gidip pasaport almaya kalkışın bakalım. Kaç günde alabileceksiniz. Pardon kaç ayda diyecektim…" 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!