Altaylı yazısında, "Otoyol ve köprü gişelerinden ödemesiz geçişlerde 15 gün içinde ödeme yapılırsa hiçbir ceza uygulanmayacakmış. 15 günü geçer lakin 45 günden önce ödenirse 2 katı, 45 günü de aşarsa 4 katı ödeme yapılacakmış. Kaç güne kadar 4 katı belli değil. 10 yıl sonra ödersek yine 4 katı mı anlayamadım. Tabii bu Karayolları’nın işlettiği otoyollar için geçerli. Bir de Türkiye’de olup Türkiye kanunlarına bağlı olmayan yerler de var. Onlara KÖİ diyorlar. Yap İşlet Devret’in AK Particesi ve onların durumu TBMM’nin koyduğu yasalar ve bakanlıkların yönetmelikleri ile değil, bu yolları ve köprüleri yapanlarca koyulan yasa ve yönetmeliklerle belirleniyor. Bu yeni yönetmelik anladığımız kadarı ile özel köprü ve özel otoyolları kapsamıyor onlar hatalı geçişlerde 10 kat ücret uygulamaya devam edecekler." ifadesini kullandı.
Altaylı şunları kaydetti:
"Bu KOİ’lerin devlet içinde devlet olduğu artık iyice aşikar hale gelmeye başladı. Bir örnekle anlatayım. Diyelim ki bir aracınız var ve satmak istiyorsunuz. Vergi, ceza devletin resmi kayıtlarına girmiş ne varsa ödediniz ve Noter’e gittiniz.
Noter’in ekranında şöyle bir yazı çıkıyor. “Bu aracın üzerinde hak mahrumiyeti vardır.” Haydaaa… E devlet’te görünmüyor. Hiçbir resmi kurumun sitesinde bu hak mahrumiyetinin nedenini bulamıyorsunuz. Başlıyorsunuz aramaya. Bul bulabilirsen. Sonunda her otoyol ve köprü işletmecisinin kendi sitesine girmeyi akıl ediyorsunuz. Ve bu borcu ancak oradan ödeyebiliyorsunuz.
Bu işletmeler devlet için devlet olup bağımsızlıklarını ilan etmişler anlaşılan. Kestikleri cezaları da cebe indiriyorlarsa hiç lakin hiç şaşırmam. Muhtemeldir!"