HaberTürk yazarı Karaca: Hem Cumhur İttifakı hem muhalefet partileri Z kuşağını olduğu haliyle tanımak istemiy

''Bundan 9 yıl önce o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan gençlerin ‘seçilme’ yaşını 18’e indirme kararı aldıklarını övünerek anlatıyordu. Şimdi ise bırakın 'seçilmeyi', 2023’te ilk kez oy kullanacak olmaları bile huzursuzluk yaratıyor.''

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Hakan Ural'ın sunduğu  sabah programında Z kuşağı hakkındaki “Ülkede siyasetle bir alakan yok; bu farkındalığı yoksa oy kullanmamaları lazım" sözlerini hatırlatarak, "Nitekim bu altı milyon iktidar cenahını birazcık endişelendiriyor. Yani bazı AK Partililerin hislerinin de Hakan Ural’la aynı yönde olduğuna yemin edebilirim lakin kanıtlayamam." düşüncesini dile getirdi.

Karaca yazısında, "Hey gidi günler hey. Bundan 9 yıl önce o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan gençlerin ‘seçilme’ yaşını 18’e indirme kararı aldıklarını övünerek anlatıyordu. Dediğini de yaptı. Ben o zamanlarda da seçilme yaşının 18’e indirilmesine karşıydım. Ancak gerek Erdoğan gerekse AK Parti o günlerde gençlerin siyasette yer almasının siyasete yeni bir soluk ve sinerji getireceğini savunuyordu. Şimdi ise bırakın 'seçilmeyi', 2023’te ilk kez oy kullanacak olmaları bile huzursuzluk yaratıyor." yorumunu yaptı. 

 

Karaca şu ifadeleri kullandı: 

"Ancak bunun nedeni genç olmaları, hem tecrübesiz olmak hem çok ahkam kesmek gibi gençliğe has durumlar değil, AK Parti’ye oy vermeyecekleri düşüncesi. Bu düşünceyi de muhalefet oluşturuyor.Muhalefetin siyasetçileri Z kuşağına çok anlam yüklüyor. Z kuşağının özgürlükçü, demokrat ve modern olduğunu ileri sürüyorlar. Buradan çıkan sonuç da “Eh o halde Z kuşağı doğal olarak muhalefet partilerine oy verir” oluyor. Anlayacağınız Cumhur İttifakı partileri kendilerinin ne olmadığını biliyor. Muhalefet partileri kendilerini gerçekte olduklarından daha fazla demokrat ve özgürlükçü sayıyor.

Hem Cumhur İttifakı hem muhalefet partileri ise Z kuşağını olduğu haliyle tanımak istemiyor. Z kuşağı özgürlüklerine düşkün bir kuşak, doğru. Ama genel eğilimi demokrat ve özgürlükçülük değil, seküler milliyetçilik. Bu milliyetçiliğin ırkçılıkla düpedüz dans ettiğini de her gün sosyal medyada görüyoruz."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.