HaberTürk yazarı Kübra Par: 6'lı Masa'nın eksik ayağı ortak bir kampanya direktörünün olmayışı

"Yeter Söz Milletin gibi hızla eskiyecek, gençlere hitap etmeyen, demode bir sloganı sahiplenerek olacak iş değil bu…"

HaberTürk yazarı Kübra Par, Altılı Masa için kritik haftaların başladığını belirterek, "Önümüzdeki 2-3 haftada bugüne kadar birikmiş tüm meseleleri çözmeleri gerekiyor. Ortak hükümet programı, geçiş süreci protokolü, liderlerin yönetime katılım şekli, milletvekili listeleri ve tabii kimin aday olacağı…

Ama bana göre en büyük eksikleri bunlar değil. Bütün bunları müthiş bir uyum içinde hızla karara bağlasalar bile heyecan yaratamayabilirler. Çünkü siyasi heyecan yaratmak sadece olgu değil aynı zamanda bir kurgu meselesidir. Lafı uzatmayayım, 6’lı Masa'nın eksik ayağı ortak bir kampanya direktörünün olmayışı." diye yazdı.

Altılı Masa'nın başından itibaren iletişimci ile çalışması durumunda, krizleri yöneten bir aklın da olacağına işaret eden Par, "Tek başına güçlü bir aday çıkarıp ona güvenip teslim olsalar kampanya süreci de kolay olurdu. Otoriterleşme riskine karşı bu yolu tercih etmiyorlar ve 6 lider kontrolünde bir yönetim şekli kurguluyorlar.

Güçlü lider figürlerine yatkın bir halkı bu tercihe ikna etmeleri hiç lakin hiç kolay değil. Kâğıt üstünde şartları belirleseler bile güven duygusunu yaymaları için doğru argümanlar ve doğru sloganlar bulmaları şart. “Yeter Söz Milletin” gibi hızla eskiyecek, gençlere hitap etmeyen, demode bir sloganı sahiplenerek olacak iş değil bu…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız