HaberTürk yazarı Kübra Par: AK Parti, seçmenine somut kazanımlar sunmaya devam ediyor; muhalefet hâlâ işin teo

"Mühim olan somut bir program, yeni projeler ve güçlü bir kadro ortaya koymaları, temel meselelerde çözüm önerileri geliştirmeleri"

HaberTürk yazarı Kübra Par, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesinin ciddi bir umut dalgası yarattığını belirterek, "Erdoğan’ın kendi seçmeninin beklentilerini iyi takip ettiğini" söyledi. 

Par, "TOKİ deyip geçmeyin" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Siyasette günün sonunda bugünü geçmişten daha iyi kılanlar ve daha iyi bir gelecek vadedenler kazanıyor. 20 yıllık AK Parti iktidarı bugün hukuk, demokrasi, ekonomi gibi pek çok başlıkta 10 yıl önceki performansının oldukça gerisine düşmüş durumda. Yine de seçmenlerine yakın geleceğe dair elle tutulur somut kazanımlar sunmaya devam ediyor.

Muhalefet ise hala işin teorik boyutuyla meşgul. Gösterecekleri aday kazanırsa 6 liderin çizeceği çerçevenin dışına çıkamasın diye aylardır ince ince şartname yazıyorlar. HDP’nin konumu veya adayın kim olacağı tartışması ise son iki haftadır CHP ve İYİ Parti’nin arasını iyiden iyiye açtı. Toparlarlar mı? Elbette toparlarlar. Ortak aday çıkarabilirler mi? Onu da çıkarırlar.

Fakat mühim olan somut bir program, yeni projeler ve güçlü bir kadro ortaya koymaları, temel meselelerde çözüm önerileri geliştirmeleri… İşte bu yok. Niye yok anlamak mümkün değil. “Ekonomi o kadar kötü ki Erdoğan kesin kaybedecek” düşüncesiyle kapıldıkları rehavetin ve "Aday değil program önemli" yanılsamasının sonunda yeni bir yenilgiyle karşılaşırlarsa seçmenlerine ne diyecekler?" 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor