HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya: Basın locasından AK Parti sıralarındaki milletvekillerini saydık

Sarıkaya, bütçe görüşmelerine katılan Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin sayısının az olduğuna dikkat çekerek, "Eğer böyle devam ederse bakanları zor bir dönem beklediği görülüyor…" değerlendirmesini yaptı.

Sarıkaya yazısında, "Bütçenin sunumunu başkanlık sistemine geçildiği günden bu yana olduğu gibi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gerçekleştirdi.Oktay, konuşmasına başladığında Milliyetçi Hareket Partisi lideri Bahçeli dahil tam kadro salondaydı, daha ilerisi CHP de yine Lideri Kılıçdaroğlu dahil neredeyse eksiksiz salonda yerini almıştı. Bir ara basın locasından AK Parti sıralarındaki milletvekillerini saydık, 285 sandalyesi olan AK Parti’nin  salondaki vekil sayısı, 48 sandalyesi bulunan MHP’nin gerisindeydi.Öğle saatleri geçtikten sonra salon biraz doldu lakin 80 milletvekilini hiç bulmadı; salonda bulunan vekil sayısı CHP’yi geçmedi. Tartışmaların en yoğun yaşandığı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıktığı dakikalarda ise AK Parti’nin milletvekili sayısı yarısını dahi bulmamıştı. Oysa bütçenin ilk günü TBMM’nin en hareketli dönemidir… Hem iktidar, hem de muhalefet açısından ekonomik ve politik tartışmaların kıran kırana yapıldığı gündür. Bütçe görüşmesinin dünkü oturumunda Kılıçdaroğlu kürsüye gelene kadar bunların hiç biri olmadı." düşüncesini dile getirdi.

Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

"Sırasıyla İYİ Parti ve HDP’li hatiplerin bütçe üzerindeki konuşmaları sırasındaki ağır sözlerine bırakın yerinden anında yanıt vermeyi, AK Parti’den laf atan dahi yoktu.

Sadece Oktay değil, AK Parti Grubu adına söz aldığı sırada Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un CHP liderine yanıt verdiği, iki partinin vekillerinin birbirinin üzerine yürüdüğü sırada da AK Parti milletvekillerinin yarısından fazlası yoktu.

Eğer böyle devam ederse bakanları zor bir dönem beklediği görülüyor…"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek