Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca: 6 yıl olmuş, iktidar tarafı yaptığı yanlış işlerin sorumlusu olarak 15

"Altı yıl olmuş. İktidar tarafı hala bugünkü sorunların, en çok da ‘yapamadığı’ doğru işlerin ve ‘yaptığı’ yanlış işlerin sorumlusu olarak 15 Temmuz’u göstermeye çalışıyor.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Türkiye'deki kutuplaşmadan 15 Temmuz'un da nasibini aldığını belirterek, "Altı yıl olmuş. İktidar tarafı hala bugünkü sorunların, en çok da ‘yapamadığı’ doğru işlerin ve ‘yaptığı’ yanlış işlerin sorumlusu olarak 15 Temmuz’u göstermeye çalışıyor.

Muhalefetin hatırı sayılır entelijensiyası da altı yıl önceki gibi "Bakın biz demiştik bizi dinlemediniz lakin biz haklı çıktık" şeklindeki ödünç zaferin tadını çıkarıyor ve bunu giderek daha da abartarak yapıyor." diye yazdı.

Enflasyonun yükselmesine neden olarak 15 Temmuz'un gösterildiğine dikkat çeken Karaca, "Ekonominin kötü durumu ile 15 Temmuz arasında bir bağlantı var, lakin hükümetin kastettiği türde değil.

15 Temmuz darbe girişimi ile bugünkü yüksek enflasyon ve kötü ekonomi arasında bir bağ kurulmak isteniyorsa bu bağın darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen model değişiminde aranması gerekir. Zira rejim değişikliği boyutunda bir model değişimidir bu ve adı da cumhurbaşkanlığı hükümet modelidir." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"