HaberTürk yazarı Par: Bu kriterle yakında ‘ahlaklı’ insan bulamayacaksınız

"Şu an kenarda çil çil dolarları olmayan herkes gidişattan büyük bir tedirginlik duyuyor. Fiyatlar öyle bir yükseliyor ki bugün 3 kuruşa aldığınız şey bir sonraki hafta 6 kuruşa çıkıyor''

Gazeteci Kübra Par, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un devlet bankalarının esnafa verdiği ucuz kredileri dövize çevirenleri eleştirerek “Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirası'nı gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır” sözlerini hatırlatarak, "Fiyat artışlarının önünü alamayanlara, hatta doların yükselişini yeni modelin bir parçası olarak görüp normalleştirenlere mi kızmalıyız, yoksa bu gidişatta kendisini korumaya çalışan vatandaşlarımıza mı?" diye sordu. 

Par, yazısında, "Şu an kenarda çil çil dolarları olmayan herkes gidişattan büyük bir tedirginlik duyuyor. Fiyatlar öyle bir yükseliyor ki bugün 3 kuruşa aldığınız şey bir sonraki hafta 6 kuruşa çıkıyor. Vatandaş da kendini korumak için elinde avucunda ne varsa dolara yatırıyor ki en azından fazla zarar etmesin... Kredi çeken esnafın bu parayla dolar almasını eleştiriyorsunuz lakin o esnaf parasını Türk Lirası'nda tutsa ay sonunda alım gücünün ne kadar azalacağını, borçlarının ne kadar artacağını öngöremiyor. Bırakın kredi çekenleri, artık işçi ve memur bile ay sonunu çıkarabilmek için maaşını aldığı gün dolara çeviriyor" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu: ‘Yeni tip casusluk’ suçları
Kavala ve Demirtaş siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu haksızlıktır
Araç almayın, çanta ve ajanda yaptırmayın
Siyaseten hiçbir menfaatimiz yok
Keşke yargılansanız diyen doktora Erdoğan’a hakaret davası açıldı