Habertürk'te 'Halk Ekmek' tartışması: Doğan Subaşı ve Tevfik Göksu karşı karşıya geldi

Habertürk’te Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programında İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ile İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı karşı karşıya geldi.

Habertürk’te Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programına İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bağlandı. Göksu, Halk Ekmek büfeleriyle ilgili tartışmada CHP’nin yalan söylediğini ve 142 büfenin açılması talebini kabul ettiklerini ileri sürdü.

Bunun üzerine İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, programın konuklarından Gülfem Saydan Sanver’e mesaj atarak yayına bağlanarak cevap hakkını kullanmak istediğini belirtti. Sanver, Subaşı’nın bu talebini iletti ve Doğan Subaşı programa bağlandı. Tevfik Göksu ise Doğan Subaşı gelince yayından ayrılmak istediğini söyledi. Ebru Baki bunun üzerine Göksu’nun kalmasını rica edince, Göksu da kalmaya karar verdi.

Doğan Subaşı’na Göksu’nun söylediklerini özetleyen Ebru Baki, "Bu sözlere itirazınız var mı?" sorusunu yöneltti. Subaşı ise "İtirazım yok, bu söylenenlerin tamamı yalan" dedi.

"Bu noktaya gelinmesi 10 ayı buldu"

Tartışmanın devamında önce sosyal yardım konusu ardından Halk Ekmek büfeleri konuşuldu. Tevfik Göksu'nun "142 büfenin açılmasını reddetmedik" sözlerine yanıt veren Subaşı, "Mart ayında getirdik, 'Bunu yandaşlara vereceksiniz, yerlerini belli edin' diyerek dosyayı iade ettiler. Daha sonra baskıdan kaynaklı olarak kasım ayında getirdiğimiz teklifi kabul ettiler. Büfelerin konma aşamasında da sorunlar yaşadık. Özellikle Ümraniye Belediyesinde. Ancak bizim Halk Ekmek büfelerinde bu noktaya gelmemiz 10 ayı buldu" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır