Hac İbadeti mi, Lüks Tatil mi? Diyanet İşleri'ndeki 'Özel Vize' tartışması

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonları, lüks tatil etkinliklerine dönüştüğü iddialarıyla gündemde. Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş'ın kurasız hacca gitmesi ve üst düzey yöneticilerin eşlerine özel vize verilmesi eleştiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonları, son dönemde lüks tatil etkinliklerine dönüştüğü iddialarıyla dikkat çekiyor. Özellikle Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş'ın kurasız hacca gitmesi ve üst düzey yöneticilerin eşlerine tanınan ayrıcalıklar, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonlarının, iddialara göre lüks tatil etkinliklerine dönüştüğü öne sürülüyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın eşi Ali İhsan Martı'nın yanı sıra, Düzce İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Karagöz ile diğer üst düzey yöneticilerin eşlerinin "Mücamele" adı verilen özel bir vize ile kuraya girmeden hacca götürüldüğü iddia ediliyor.

HAC İBADETİ LÜKSE DÖNÜŞTÜ İDDİASI

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre, milyonlarca yurttaş hacca gitmek için sırada beklerken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yöneticilerin eş, dost ve akrabalarını özel vize ile hacca götürdüğü öğrenildi. Özellikle Seher Erbaş'ın beş kez kuraya girmeden hacca gitmesi ve Huriye Martı'nın eşi Ali İhsan Martı'nın da benzer şekilde kurasız hacca götürülmesi büyük tepkilere yol açtı. Ayrıca, Diyanet'teki üst düzey isimlerin eşlerini de hacca götürdüğü belirtiliyor.

Diyanet kaynakları, yöneticilerin eşleriyle birlikte kaldıkları otellerde bir ay boyunca hacılardan alınan ücretlerden harcırah ödemesi yapıldığını iddia etti. Bazı yöneticilerin Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği'nde, bazılarının ise Diyanet'in Mekke'deki merkezi olan Daru'l-Hadi otelinde konakladığı bildiriliyor. Bu durumu eleştiren Diyanet kaynakları, hac ibadetinin artık lüks bir tatil olarak algılandığını ifade etti. "Kendi paralarıyla simit almaktan çekinenler, milletin emanetiyle lüksün zirvesini yaşıyorlar" şeklinde yorumda bulundular.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.