Hackerlardan Büyük Saldırı! 533 Milyon Kullanıcının Bilgileri Ele Geçirildi

Hackerlar pek çok kullanıcıya büyük bir saldırı düzenledi! Tam 533 milyon kullanıcının bilgilerine erişildi. Kullanıcıların telefon numaraları ve kişisel bilgileri ücretsiz olarak çevrimiçi yayınlandı! İşte detaylar..

Business insider internet sitesinin yayınladığı habere göre Facebook isimli sosyal medya sitesinde 533 milyon kişinin bilgileri çalındı. Meşhur bir hacker platformu tarafından yapılan saldırı 106 ülke kapsamında gerçekleşti. Kullanıcıların telefon numarası ve kişisel bilgilerini ele geçirerek birçok kişinim erişim sağladığı bir internet sitesinde çevrim içi olarak ücretsiz yayınlandı.

İnsanların ciddi anlamda panik olmasına sebep olan bu olay dünyanın birçok yerinde bulunan insanları kapsıyor. İnsanlar bu saldırıya karşı hemen önlem almaya ve bilgilerini sıfırlamaya başladılar.

Milyonlarca İnsanın Bilgileri Ele Geçirildi

 

Ele geçirdikten sonra izinsiz yayınlanan kullanıcı bilgileri dünyanın birçok yerindeki insanları mağdur etti. Bilgileri çalınan 533 milyon kişinin 32 milyondan fazlasının Amerika  Birleşik Devletleri vatandaşı olduğu açıklanırken, 11 milyonunun birleşik krallık, 6 milyon kişinin de Hindistan’dan olduğu açıklandı.

Hackerların çaldığı bilgiler arasında şahıslara özel konum bilgileri, telefon numaraları, e posta bilgileri ve doğum tarihi gibi bilgilerin yer aldığı yapılan haberin içeriğinde yer aldı. İnsanların bilgilerini ele geçirip uğrak bir internet sitesinde yayınlayan hackerların amaçları tam bilinmese de birçok kuruluş tarafından konu ile ilgili inceleme başlatıldı.

Uzmanlardan Uyarı

 

Bilgileri çalınan milyonlarca insana uzmanlardan uyarı geldi. Ele geçirilen bilgiler ile olası dolandırıcılık vakalarına karşı uyarı yaparak bilgilerini koruma altına almaları konusunda uyarı yaptı. Bilgileri çalan hırsızların bu bilgiler ile birçok dolandırıcılık ve hırsızlık yapması an meselesidir.

Bu sebeple bilgileri çalınan kişiler son derece dikkatli olmalılar. Özel bilgileri çalınan insanları uyarırken diğer yandan da suçluların yakalanması için çalışma başlatıldı. Tam olarak kimin yaptığı ile ilgili henüz net bir bilgi aktarılmadı ancak yürütülen çalışmalar sonucu hırsızların kısa süre içinde bulunması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!
Borsa, Altın ve Dolar 23 Yıl Sonra Bir İlk Yaşayabilir: Alarm Zilleri Çalıyor!
Ukrayna'dan yola çıktı Türkiye'ye gelecek: İliklerimize kadar donacağız!
Öğrencilerden sonra emeklilere de sunuldu! Bundan böyle onlar da indirimli alabilecek!
Hadise Geri Dönüyor: Sing Again'de Jüri Koltuğunda!