Hafize Gaye Erkan, 2024 Yılının İlk Enflasyon Raporu'nu Önümüzdeki Hafta Açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 8 Şubat Perşembe günü Ankara'da gerçekleşecek Enflasyon Raporu tanıtım toplantısında 2024-I için öngörülerini sunacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2024-I'in tanıtımı için 8 Şubat Perşembe günü Ankara'da bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Toplantı, TCMB'nin idari merkezinde saat 10.30'da Başkan Erkan'ın sunumuyla başlayacak.

Erkan'ın sunumunun ardından, basın mensupları ve ekonomistlerin sorularını yanıtlaması bekleniyor. Fiziksel toplantı, TCMB'nin web sitesi yanı sıra resmi sosyal medya platformları ve YouTube hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

TCMB tarafından yapılan duyuruya göre, geçen senenin son Enflasyon Raporu'nda enflasyonun 2023 yıl sonu için yüzde 65, 2024 yıl sonu için ise yüzde 36 olarak öngörülmüştü. Bu doğrultuda, TCMB'nin sunacağı yeni raporun piyasalarda ve ekonomi çevrelerinde geniş bir ilgiyle karşılanması bekleniyor.

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, TCMB'nin politika yönelimine dair izlenecek adımlar ve ekonomik beklentilere ilişkin değerlendirmeler, toplantıda öne çıkacak konular arasında yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Petrolda Fiyatlar Dalgalı: ABD Merkez Bankası ve Orta Doğu Gündemde
Çin Ekonomisinde Enflasyon Artışı: Tüketici Fiyatları Beklentileri Aştı
Bankaya gittiğinizde mevduat hesabına para yatırmak isteyenlere ilk olarak bu soru yöneltilecek!
Tanınmış bir cips markasına yönelik rekabet soruşturması başlatıldı
Migros ve Macro Center'da bulunan o çikolatada tehlike: Acil toplatılma kararı!