Hafize Gaye Erkan, Asılsız Haberlere Karşı Hukuki Adımlar Atacak

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, asılsız iddiaları reddederek güveni sarsıcı haberlere karşı hukuki adımlar atacağını belirtti. Erkan, Amerika'da gerçekleştirdiği verimli görüşmeler sırasında ortaya çıkan asılsız iddialara karşı duyduğu şaşkınlığı dile getirdi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, çalışanı Büşra Bozkurt'un, Başkan Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Erkan, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Güveni sarsıcı, kasıtlı ve gerçeklerle örtüşmeyen haberler yayıldı. Sorumlulara karşı yasal haklarımı kullanacağım" dedi.Merkez Bankası personeli Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulunmuştu.

Bozkurt, ayrıca Erol Erkan'a bankada özel oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini ileri sürmüştü. Erkan ise banka ve babası hakkındaki iddialara şu şekilde cevap verdi:
"Son günlerde şahsıma ve aileme yönelik olarak, Bankamıza karşı güveni zedeleyici, kasıtlı ve gerçeği yansıtmayan haberler yayıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde ekonomi ve iş dünyası liderleri ile yaptığımız ve oldukça verimli geçen görüşmeler sırasında duyduğum bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü özellikle kamuoyuyla paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı hedef alan asılsız haberlere asla izin vermeyeceğiz. Sorumlulara karşı gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Kamuoyuna duyurulur."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı