Hafize Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek, ABD'de Yatırımcılarla Buluşuyor

Daha önce Körfeze ve İngiltere'ye yatırımcı turları düzenleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile MB Başkanı Hafize Gaye Erkan bu kez ABD'ye gidiyor. Yatırımcılardan gelen talep üzerine kez Yatırımcı Günü düzenleyecek. Toplantıya büyük yatırım fonlarından 200’ü aşkın üst düzey temsilci katılacak...

ABD'li yatırımcının talebine yanıt olarak TCMB tarihte ilk kez Yatırımcı Günü düzenleyecek. TCMB, Yatırımcı Günleri'nin ilkini 11 Ocak Perşembe günü New York'ta düzenleyecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yatırımcılarla buluşacağı, enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi mevzularda sunumların yapılacağı ve teknik soruların yanıtlanacağı toplantı, JP Morgan'ın New York'taki merkezinde gerçekleştirilecek.

50 TRİLYON DOLARLIK YATIRIM FONLARINDAN 200 TEMSİLCİ KATILACAK

Yatırımcı Günü toplantısına toplam büyüklükleri 50 trilyon doları bulan yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilcinin katılımı bekleniyor. Yatırımcı Günü katılımcıları arasında JP Morgan'ın yanı sıra Goldman Sachs, PIMCO, Vanguard, Blackrock, UBS ve Morgan Stanley öne çıkıyor. 2024 senesinde ikinci Yatırımcı Günü'nün Türkiye'de gerçekleşmesi bekleniyor.

11 Ocak'taki toplantı, TCMB Başkanı Erkan'ın "Para Politikası ve Enflasyon Görünümü" başlıklı sunumuyla başlayacak. Bakan Şimşek, "Maliye Politikası ve Hazine'nin Finansman Görünümü" başlıklı konuşma yapacak. Toplantının ikinci bölümünde "Türk Varlıklarına İlişkin Yatırımcı Görüşleri Paneli" düzenlenecek. Toplantı, TCMB Başkanı Erkan'ın soruları yanıtlayacağı kapanış oturumuyla sona erecek.

Bloomberg, ziyaretin gerçekleşeceğini kasım ayında duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK Verilerine Göre Mart Ayında Türkiye'de İşsizlik Oranı %8,6'ya Geriledi
TBMM Komisyonu, Sert Yaptırımlarla Fahiş Fiyat Artışlarına Karşı Önlem Alıyor
ÇAYKUR 2024 Yaş Çay Alım Kampanyası Başladı
10 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
10 Mayıs 2024 güncel altın satış fiyatları