Haftanın Kitabı: "Haksızlıklar Ülkesinde Sosyal Demokrasi"

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için, "Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
abcgazetesikitap@gmail.com

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için, "Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" kategorilerini oluşturdular. Editörlerimiz bu hafta yaptıkları değerlendirmede, "Haftanın Kitabı" kategorisinde, Burak Cop, Aras Aladağ ve Şenol Arslantaş'ın "Haksızlıklar Ülkesinde Sosyal Demokrasi" kitabını seçti.

HAFTANIN KİTABI

Burak Cop, Aras Aladağ, Şenol Arslantaş
HAKSIZLIKLAR ÜLKESİNDE SOSYAL DEMOKRASİ
Tekin Yayınevi / İstanbul 2017 288 s.

Sosyal demokrasi bütün dünya ülkelerinde devletin sosyal ve demokratik gelişimiyle birlikte ele alınır.
Sosyal demokrasinin günümüzdeki konumu bu faktörlerin Türkiye’de geçerli olup olmadığı sorusunu akla getirmektedir.  Gelişmekte olan ülkelerde yükselişine tanık olduğumuz sosyal demokrasinin Türkiye’deki durumu önemli farklılıklar göstermekle birlikte ülke gerçekliğinden bağımsız olarak değerlendirilemez.

Türkiye örneğini uluslararası bağlamına yerleştirerek inceleyen ve Türkiye’de neden Batı tipi bir sosyal demokrasi hareketinin gelişmediğini araştıran bu çalışma, sosyal demokrasinin geçmişten bugüne ve bulunduğu coğrafyalara göre değişen anlamlarını gözeterek inceliyor. 
 
Günlük, popüler politikalar yerine toplumun tüm dinamiklerini kapsayacak, tüm katmanları için çözüm olabilecek etkin politikalar üretilerek iktidar olma yolunda yürünecek zahmetli yolun hangi aşamalardan geçmesi gerektiğini gösterirken kapsamlı bir alan araştırması da sunuyor.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kitap Haberleri

Her insan öldürür sevdiğini!
Polisiye edebiyat mercek altında
Bülent Arınç’ın yeni kitabı
Nadir Kitap ve kitantik’e erişim engeli
Demirtaş'ın Leylan'ı şimdi D&R raflarında