Hakan Çalhanoğlu savcılığa ifade verdi

Milano’da 30 Eylül 2024’te Inter Milan ultra yandaş grubu üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, cinayetle ilgili sorgulamalar devam ediyor. Olayda, tribün lideri Andrea Beretta, rakibi Antonio Bellocco’yu bıçaklayarak öldürdü.

Milano Cumhuriyet Savcılığı ve Bölge Mafyayla Mücadele Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 30 Eylül 2024'te 19 Inter Milan ultra yandaş grubu üyesinin tutuklanmasına neden olan olayların sorgulamaları polis karakolunda devam ediyor.

Milano’nun Cernusco sul Naviglio semtinde, Inter yandaş gruplarından Ultra Interisti'nin tribün liderlerinden 49 yaşındaki Andrea Beretta ile 39 yaşındaki Antonio Bellocco arasında yaşanan tartışma, silahlı ve bıçaklı bir kavgaya dönüşmüştü. Bu kavga sonucunda Beretta, Bellocco'yu bıçaklayarak öldürürken, Beretta da bacağından yaralanmıştı.

Cinayet soruşturması sırasında kayıtlarda ismi sıkça geçen Inter'in orta saha oyuncusu Hakan Çalhanoğlu ifade verdi. Çalhanoğlu, Marco Ferdico ve Antonio Bellocco ile görüşmüş olduğunu kabul etti. Eski Milanlı oyuncu, kulübün kendisine organize yandaş temsilcileriyle temas kurmamasını önerdiğini de belirtti.

Çalhanoğlu, Şubat 2023'te Türkiye’de meydana gelen depremler sonrası, Curva’nın kendisi ve Türkiye için dayanışma amacıyla bir pankart asmasının ardından Ferdico ve Bellocco ile görüşmeyi "minnettarlığı nedeniyle" tercih ettiğini ifade etti. Ayrıca, hayır amaçlı girişimlerde kullanılmak üzere bazı formalarını bağışladığını da doğruladı.

Özellikle cinayete kurban giden ve mafya üyesi olduğu iddia edilen Antonio Bellocco hakkında, Çalhanoğlu, "Bellocco'nun kim olduğunu cinayet haberinin ardından fotoğrafını gördükten sonra öğrendiğini" ve bu kişilerden "hiçbir baskı görmediğini" söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.