Hakan Fidan, ABD-İran çatışmasını değerlendirdi: "Durum iyi değil"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İran arasındaki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, bölgesel yayılma riskinden kaçınılması gerektiğini belirterek durumu endişe verici olarak değerlendirdi. Fidan, "Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İran arasındaki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, bölgesel yayılma riskinden kaçınılması gerektiğini belirterek durumu endişe verici olarak değerlendirdi. Fidan, "Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz" ifadelerini kullanarak taraflar arasında çatışmaların bölgesel boyut kazanmasının önlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İran ise ABD'nin Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği hava saldırılarını "stratejik hata" olarak değerlendirdi. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu saldırıların bölgedeki gerilimi artıracağı ve istikrarsızlığa yol açacağı belirtildi. ABD'nin Cuma günü düzenlediği hava saldırılarında, Suriye ve Irak'ta 85 hedefe ulaşıldığı, saldırılar sonucunda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise ABD'nin bu saldırılarıyla bölgede gerilimin ve istikrarsızlığın artmasına neden olacağı uyarısında bulundu. Taraflar arasındaki gerilim ve çatışma endişe yaratırken, bölgede daha geniş çaplı bir yayılmanın önlenebilmesi için diplomatik çözüm yollarına vurgu yapıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!
Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Deprem Tehlikesi Artıyor!
İstanbul ve Ankara'da 'Narkoçelik-17' Operasyonu
Zeynep Farah Abdullah, açlık diyetinde!