Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki gelişmeler ve Gazze'deki durum ele alındı. Guterres'in, Orta Doğu'daki gerginliğin tehlikeli boyutlara ulaştığını vurgulayarak tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin odak noktasında, bölgede son günlerde yaşanan gelişmeler ile Gazze'deki durumun ele alındığı bildirildi.

Fidan ve Guterres'in, görüşmede ayrıca Kıbrıs konusu ve Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğini de değerlendirdiği kaydedildi. BM Güvenlik Konseyi'nde, İran'ın İsrail'e saldırısının ardından toplanan oturumda itidal çağrısı yapan Guterres'in, Orta Doğu'daki artan gerginliğin bölge ve dünya için tehlikeli olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Genel Sekreter, "Şu anda itidal ve tansiyonu düşürme zamanı" diyerek, bölgedeki krizin büyüdüğünü ve acil bir ateşkesin gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, Gazze'deki insani krizin derinleştiğini ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için herkesin sorumluluk taşıdığına işaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak