Hakan Fidan darbe gecesi yaşgünü mü kutluyordu?

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta patlama nedeniyle Komisyon toplantısına katılamayan Adana Emniyet Müdürü, bugünkü toplantıya da yurt yangını nedeniyle katılamadı.Dinlemelere...

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta patlama nedeniyle Komisyon toplantısına katılamayan Adana Emniyet Müdürü, bugünkü toplantıya da yurt yangını nedeniyle katılamadı.

Dinlemelere geçilmeden önce Komisyon’un CHP’li üyesi Aytun Çıray söz aldı. Darbe gecesinin en karanlık saatlerinin 15.00-22.00 saatleri olduğunun altını çizen Çıray, bu karanlık anların aydınlatılması için başta MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Komisyon’a davet edilmesi için oylama yapılmasını istedi.

MHP’li Komisyon üyesi Mehmet Erdoğan da iki ismin yanı sıra cezaevinde bulunan Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli’nin dinlenmesi gerektiğini söyledi. Örgütün siyasi ve mali ayağıyla ilgili de bilgi alınamadığını söyleyen MHP’li Erdoğan, Komisyon çalışmasının bir ay uzatılmasının oylanmasını talep etti.

Yeniden söz alan CHP’li Çıray, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili bazı sorular sorarak bunların yanıtlanmasını istedi. Çıray, “Fidan buraya gelirse önemli sorularımız olacak. Örneğin 15 Temmuz gecesi saat 20.00 21.00 arası lüks konutlarda Beştepe’de bir arkadaşıyla yaş günü toplantısına katılıp katılmadığını, aynı zamanda darbeden sonra ailesini Ortadoğu’daki bir ülkeye götürüp götürmediğini soracağız. Yine başbakanla son 1-1.5 ayda görüşüp görüşmediğini soracağız'' ifadelerini kullandı.

GÜLEN-PAPA GÖRÜŞMESİNDE ARACI KİM?

Komisyonun AKP’li üyesi Selçuk Özdağ da Fethullah Gülen’le Papa görüşmesini hatırlatarak, bu görüşmede davetin hangi taraftan geldiği, bu görüşmedeki aracının kim ve hangi partiye mensup olduğunun Dışişleri Bakanlığı ve Vatikan’a sorulmasını istedi. Özdağ, “Bu kişi çok önemlidir. Ortaya çıktığında Türkiye’de yer yerinden oynayacaktır'' dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ABD SEYAHATİ

Özdağ, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 17-25 Aralık öncesi yaptığı ABD seyahatini gündeme getirdi. ABD’deki görüşmelerde Dışişleri yetkililerinin bulunup bulunmadığı, hangi enstitüye gidildiğini ve Gülen’le ilişkili enstitüde hangi genel başkan yardımcıları ile görüşüldüğü, cemaatle ilişkili kişilerin bugünkü durumlarının sorulması için CHP Genel Merkezi’ne yazı yazılmasını istedi.

''DARBE GECESİ LİDERLERİN HTS KAYITLARI ÇIKARILSIN’

Özdağ’ın talebine CHP’li Aykut Erdoğdu tepki gösterdi. Erdoğdu, “Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra eski Başbakanlar Davutoğlu ve Erdoğan’ın, mevcut Başbakan Yıldırım’ın da Gülen’le irtibatını araştıralım. 2011 yılından başlayarak bunları ortaya çıkartalım'' dedi. Erdoğdu ayrıca, darbe gecesi liderlerin nerede olduğunun da HTS kayıtlarıyla ortaya çıkartılmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu
Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”