Hakan Fidan Erdoğan'ın Irak ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Irak ziyaretine ilişkin, "20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar tamamlandı" dedi. Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'a günübirlik resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 arkasından Bağdat'a gidiyor. Ziyaretin odak noktaları arasında terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moritanya Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Merzuk ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İstanbul'daki Dışişleri Bakanlığı Temsilciliği'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine ilişkin, "Bizim gayemiz bölgesel istikrarın, refahın ve kalkınmanın mümkün olduğu bir ilişki trafiği içerisinde bulunmak, ilişkilerimize bu şekilde kurumsallaşma getirmek, bölgede düzenin ve refahın gelişmesi için elimizden geleni yapmak," ifadelerini kullandı. 

20'DEN FAZLA ANLAŞMA

Bu doğrultuda güvenlik, enerji, tarım, su, ziraat, sağlık ve eğitim gibi alanlarda uzun zamandır yürütülen çalışmaların da altını çizen Fidan, "Cumhurbaşkanımızın ziyareti esnasında 20'den fazla anlaşmanın hayata geçirilmesi için, imzalanması için ön mutabakatları şu anda tamamlamış durumdayız. Yarın, inşallah kendileri oradayken bu anlaşmalar siyasi liderlerin huzurunda imzalanacaklar," diye konuştu. 

Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinde Bağdat ve Erbil'e gideceğini belirterek, Erdoğan'ın Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir çalışma toplantısı yapacağını ve ardından anlaşmaların imzalanacağını ifade etti. Bakan Fidan ayrıca, Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile de bir araya geleceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!