Hakan Fidan Hocalı Katliamını unutmadı: "Türkiye, her daim Azerbaycan'ın yanındadır"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Hocalı Katliamı'nın yıl dönümünde yaptığı duygusal paylaşım, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteği ve insanlık suçlarının unutulmaması gerektiğini vurguluyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hocalı Katliamı'nın yıl dönümünde duygusal bir mesaj paylaştı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 32 yıl önce Hocalı'da yaşanan acı olayı anarak, katledilenleri rahmetle andığını ifade etti. Hakan Fidan paylaşamında, "32 yıl önce Hocalı'da, dünyanın gözü önünde katledilen kardeşlerimizi rahmetle anıyor, Can Azerbaycan'a başsağlığı diliyorum. Türkiye, her daim Azerbaycan'ın yanındadır" ifadelerine yer verdi.

Fidan, mesajında, Hocalı'da gerçekleşen katliamın dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini vurgulayarak, bu trajedinin hala unutulmadığını ve unutulmayacağını belirtti. Aynı zamanda, Can Azerbaycan'a başsağlığı dileyen Fidan, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurguladı.

Hocalı Katliamı, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 26 Şubat 1992'de gerçekleşen ve yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir trajediydi. Fidan'ın paylaşımı, Türkiye'nin Azerbaycan'a olan desteğini bir kez daha dile getirirken, insanlığa karşı işlenen bu tür suçların unutulmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu