Hakeme saldırı skandalında yeni gelişme! Faruk Koca ve diğer saldırganlar tahliye edilmişti

Ankara'da MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan 4 kişi, yarın Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Ankara'da MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yaşanan olaylarda hakem Halil Umut Meler'e saldırdığı iddia edilen 4 kişi, yarın Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Sanıklar arasında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu belirtiliyor.

SORUŞTURMA VE TUTUKLAMA

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 12 Aralık 2023 tarihinde Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin, çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Suçlamalar arasında "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "tehdit", ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" yer alıyor.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILMIŞLARDI

İddianame, 15 Aralık'ta Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ancak, sanıkların avukatlarının itirazı üzerine, 27 Aralık'ta adli kontrolle serbest bırakıldılar.

SUÇLAMALAR VE TALEPLER

İddianamede yer alan bilgilere göre, Faruk Koca'nın "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla, ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık"tan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Diğer şüpheliler Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin için de benzer suçlamalarla ceza talepleri bulunuyor. Osman Erkam Can hakkında ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya, ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep ediliyor.

Sanıklar hakkında ayrıca 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı talep ediliyor. Davanın ilk duruşması ise yarın Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?
2024 Ay tutulması ne zaman?
FETÖ Soruşturmasında 44 Kamu Görevlisine Gözaltı Kararı
Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon: 607 Obje Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltında