Hakkari Yüksekova’da Heyelan Korkusu: Küçükbaş Sürü ve İnsanlar Son anda kurtuldu!

Heyelan felaketi! Yüksekova'nın Onbaşılar Köyü ile Ağaçlı Mezrası arasında yaşanan heyelan, küçükbaş sürü ve dört kişiyi tehlikeye soktu. Felaketten son anda kurtulanlar, acil yardım çağrısı yapıyor.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Onbaşılar Köyü ile Ağaçlı Mezrası arasında yaşanan heyelan felaketi, yoğun yağışlarla birlikte doğal afet risklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Saat 15:00 sıralarında meydana gelen heyelan, küçükbaş hayvan sürüsü ve dört kişiyi tehlike altına alırken, bölgedeki köylüler de acil yardım çağrıları yaparak yetkililerden destek istedi.

HEYELAN ONBAŞILAR KÖYÜ İLE AĞAÇLI MEZRASI YOLUNDA!

Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Onbaşılar Köyü ile Ağaçlı Mezrası yolunda saat 15:00 sıralarında heyelan oldu. Yağışlı havadan dolayı yamaçlardan kopan kaya ve toprak yığınları mezra yoluna indi. Yolun yakınında bulunan küçükbaş sürüsü ile 4 kişi düşen heyelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Köylüler, yolun açılması için yetkilileri aradı. Küçükbaş hayvanları ile heyelandan son anda kurtulan Felamez Yemen, arkadaşıyla birlikte canlarını zor kurtardıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Kiracıların yüzde 86'sı resmi zam oranının üzerinde ödeme yapıyor
Kurbanlıklarda düşüş: Fiyatlar belli oldu
Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?
2024 Ay tutulması ne zaman?