Hakkarililerden Jirki aşiretine ziyaret: Şehrin taşınmasını istemiyoruz

ABC Gazetesi/WhatsApp Haber Hattı Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Hakkari ve Şırnak'ın Yüksekova ile Cizre'ye taşınacağını açıklamasının ardından bir süre gündemden düşen taşınma tartışmaları yeniden alevlendi.JİRKİ...

ABC Gazetesi/WhatsApp Haber Hattı 

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Hakkari ve Şırnak'ın Yüksekova ile Cizre'ye taşınacağını açıklamasının ardından bir süre gündemden düşen taşınma tartışmaları yeniden alevlendi.

JİRKİ AŞİRETİNE 'TAŞINMAK İSTEMİYORUZ' ZİYARETİ
Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınacağı tartışmasının yeniden gündeme gelmesi üzerine, Hakkari'den gelen kanaat önderleri, Şırnak'ın Beytüssebap İlçesi Ayvalık  köyününd yaşayan Jirki aşireti ileri geleni Tahir Adıyaman'la görüşerek, Hakkkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınması kararına ortak tepki verdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek isteyen heyet, Hakkari'nin il olarak kalmasını talep ediyor ve bu talebi cumhurbaşkanına iletmek istiyor. 



İŞ DÜNYASI DA KARŞI
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş da geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması durumunda işsizler ordusunun artacağını söylemişti.

HATSO Başkanı Servet Taş, "Bildiğiniz gibi son 5 aydır Hakkari il merkezinin idari yapısının Yüksekova'ya taşınması gündemdeydi. Gördüğünüz gibi bayram arifesindeyiz. Hakkari çok ciddi ve çok köklü bir kenttir. Bizim baştan beri yetkililere izah edemediğimiz konu şu, Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması bizde çok ciddi bir duygu çöküşü oluşturmuştur. Hakkari bir Mersin ile İçel gibi değil. Bitlis ileTatvan gibi değil veya İzmir ile Kocaeli gibi değil. Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması 7 bin kamu personelinin ailesiyle taşınması demektir. Bu da 30 bin kişiye tekabül eder. Bununda sonucunda Hakkari'de çok ciddi dramatik sonuçlar doğacağını gösteriyor. En önemlisi ekonomik ve sosyal çöküntüler meydana gelecektir. 20 bin gencimiz işsiz.Yüksekova'ya taşınmamızla birlikte bir o kadar daha işsizler ordusu oluşacaktır" diyerek Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınma kararına tepki göstermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Migros'ta Muhteşem Kampanya: Fiyatlar Düştü, 1 Alana 1 Bedava! 9 Mayıs'a Kadar Acele Edin!
Kendini yaraladığı iddia edildi: Dilan Polat için Adli Tıp Kurumu’na sevk kararı alındı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar?
28 Şubat Davası ertelendi: Mahkeme davayı 9 Eylül'e erteledi
Dikkat! Tehlikeli Balık Türü Türkiye'de Görüldü