Hakkında siyasi yasak istenen Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama: "Bu dava toplumu rahatsız ediyor"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında istenen siyasi yasak davasıyla ilgili, "Bu dava toplumu rahatsız ediyor" dedi. Yargının manipüle edilmemesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, "Yargıçların tarihi görevlerini yerine getirmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak talep edilen dava ile ilgili olarak, bu davanın toplumu rahatsız ettiğini belirtti. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısının ardından konuşan İmamoğlu, davanın son haftalarda kamuoyuna yansımasının bazı yönleri olduğunu ifade ederek, "Böyle bir dava olmamalı" dedi.

Davanın hukuki süreçten mi yoksa siyasal baskılardan mı etkilendiği sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünüyorum. Bu sürdürülemez. Temennim, yargının manipülasyona son vermesidir. Yargıçlardan en büyük isteğim, bu tarihi görevi yerine getirerek toplumu rahatlatmalarıdır. Böyle bir davanın gerekçesini bile anlatamazsanız, toplumda kaygı yaratıyorsunuz. Sabah birisi arıyor, 'Bugün karar veriyorlar,' diyor; altı saat sonra tüm Türkiye bunu konuşuyor. Yargıçların, savcıların ve hakimlerin bu konuda sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyorum. Bu, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk meselesidir; dava şahsileşmemelidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Mansur Yavaş ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, "Her geldiğimde ararım, görüşürüm. Zamanımız kısıtlı, ama alacağım olsun" yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.